Banyar-se al riu torna a estar de moda. Aquest cap de setmana comença el mes d’agost i molta gent pren com una opció anar a passar el dia als gorgs. La crisi econòmica i els preus de les piscines han propiciat que aquests paratges s’omplin de gent sobretot els caps de setmana. Però en els darrers anys ha acabat essent una massificació i molts pobles en pateixen les conseqüències. Primer van ser Campdevànol amb el Torrent de la Cabana i pobles com les Llosses o Lluçà per la riera de Merlès.
Ara, però, Ripoll també ha hagut de prendre mesures per limitar l’accés als Molins de Vilardell, i a Sant Joan també en demanen per evitar la massificació del gorg de Malatosca. A la majoria d’alcaldes els costa pensar que hi ha una solució a curt termini i veuen que una regulació a nivell general i amb la implicació del Departament de Territori i Sostenibilitat, titular de Medi Ambient, hi podria ajudar molt.
Els darrers a prendre mesures per la massificació de banyistes als gorgs ha estat Ripoll. De moment han restringit l’accés en cotxe amb una tanca al principi del camí des de la carretera de les Llosses. Els que vulguin anar a Molins poden deixar el cotxe en un aparcament habilitat en aquesta zona i arribar-hi a peu.
L’Ajuntament també hi ha incrementat la senyalització, sobretot la que fa referència al límit de velocitat d’aquest camí rural, que és 30km/h, ja que sovint els vehicles que hi passen la superen. També s’hi han posat senyals sobre la prohibició d’aparcar a prats i camins i, fins i tot, els caps de setmana compten amb un vigilant perquè controli la seguretat d’aquesta zona.
En el darrer ple de Sant Joan de les Abadesses, el grup municipal de CiU també va mostrar la seva preocupació per l’afluència, cada vegada més gran, de persones que es banyen al gorg de Malatosca. La regidora Concepció Formatgé va alertar de la massificació i la brutícia que s’acumula en aquest entorn. Per aquest motiu va demanar mesures per evitar el que passa en altres poblacions veïnes.
{{ comment.text }}