Arran del naixement amb ceguesa d’una vedella en una explotació de Llanars, l’opció dels seus propietaris implicava aplicar-li l’eutanàsia. La deficiència visual li impedia de pasturar per la muntanya com les seves germanes i la mare. Paradoxalment, aquest problema li permetrà una vida més llarga que la que hauria tingut convertint-se en aliment per als humans.
El contacte de la veterinària de Camprodon amb el santuari animalista Gaia que hi ha al mateix municipi, a Salarsa, va permetre que a principis de mes la vedella es convertís en un més dels tres centenars llargs d’animals que acullen en les seves instal·lacions. L’han batejat amb el nom d’Amàlia i tres vegades al dia li apliquen un tractament a base de col·liris i una pomada, per tal que aconsegueixi com a mínim veure ombres. Tres setmanes després el fundador del Santuari, Ismael López, explica que “sembla que estem aconseguint resultats positius”.
La història d’Amàlia, nom que significa tendre i dèbil, ha cridat l’atenció a les xarxes socials entre els seguidors del Santuari Gaia fins a fer-se viral i aconseguir prop de 6.000 impressions.
Per tal d’acollir els animals amb problemes de ceguesa i altres malformacions físiques, el Santuari Gaia està habilitant un espai especial per ajudar-los a superar aquestes dificultats. Ara mateix fa vuit anys que es va fundar el Santuari, que inicialment es va establir a Ogassa i posteriorment es va traslladar a Salarsa.
{{ comment.text }}