L’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Ribes de Freser-Campdevànol, gestionada per l’Hospital de Campdevànol, realitza la tercera edició dels tallers d’esmorzars saludables a les escoles. En aquesta ocasió, la primera sessió ha tingut lloc a la classe de 1r i 2n de Primària de l’escola Mare de Déu de Núria, de Ribes de Freser.
Al taller, els professionals de l’ABS han explicat la importància de fer un àpat al matí, tant a casa com a l’escola, i han fet recomanacions sobre quins són els aliments més adequats per a esmorzar.
Mireia Zarco, coordinadora de l’ABS: “L’esmorzar és un àpat primordial, ja que aporta l’energia, els minerals i les vitamines necessaris per activar-nos després de les hores de descans. A més, contribueix a repartir correctament les calories necessàries durant el dia i aporta els nutrients necessaris per començar la jornada”.
L’activitat ha comptat amb uns col·laboradors molt especials, la Pati Pla i el 6Q, del Club Super3, que han fet una “supermoguda”, amb l’objectiu de col·laborar en el foment de l’alimentació saludable. La participació dels membres del Club Super3 només ha tingut lloc al primer taller d’aquest curs, com un fet puntual, però les activitats continuen. Està previst que els propers mesos es realitzin 8 tallers més, a tres escoles que es troben a l’àrea d’influència de l’ABS, dirigits a alumnes d’entre 3 i 10 anys. Aquest és el tercer any que l’ABS de Ribes de Freser-Campdevànol duu a terme aquesta iniciativa, pionera a Catalunya i que va començar el mes de desembre de 2015.
La iniciativa dels tallers d’esmorzars saludables compta, a més de amb els professionals que van a les escoles a fer els tallers, amb la participació i implicació de la infermera de pediatria i els administratius d’atenció primària.
Gràcies a aquesta activitat, més de 500 infants de la comarca del Ripollès ja han pogut aprendre com és d’important l’esmorzar.
{{ comment.text }}