Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’ampliació de la biblioteca de Tona projecta un edifici energèticament sostenible

El pressupost de l’obra creix amb la idea que s’amortitzi gràcies a un menor consum elèctric

Amb els vots a favor de l’equip de govern — Aixequem i ERC —, i del regidor del PSC, Tona va aprovar el projecte executiu de la reforma i ampliació de la biblioteca Caterina Figueras. Els antecedents d’aquesta intervenció se situen al 2007, “i tots els governs que han passat per l’Ajuntament han tingut interès en tirar-ho endavant. Ara creiem que hem trobat la manera de fer-ho”, va explicar la regidora d’Urbanisme, Núria Sisó. L’actual proposta és una revisió del projecte d’ampliació que es va treballar en el final del mandat passat, “en el qual vam detectar algunes deficiències que s’han corregit”.

Els canvis més destacats fan referència a l’eficiència energètica, “ja que per primer cop Tona tindrà un edifici que funcionarà amb energia renovable”, va explicar el regidor de Qualitat Ambiental, Pep Valldeoriola. Per aconseguir-ho es continuarà apostant per la calefacció de terra radiant, que s’activarà a través de l’aerotèrmia, i l’energia elèctrica per fer el procés d’escalfament es captarà de les plaques solars que s’instal·laran a la teulada de la sala La Canal, “un edifici òptim per colocar-les”, va dir Valldeoriola. La renovació de les instal·lacions “representa un augment del pressupost de 230.000 euros”, però tal com va expressar Sisó “valia la pena fer-ho, perquè la reducció del consum a la llarga ens beneficiarà”. L’import també permetrà fer més millores al carrer de la Font.

El projecte executiu aprovat preveu una ampliació de la superfície de la biblioteca d’uns 330 metres quadrats. Gràcies a l’annexió entre l’edifici actual i el del costat —ara en desús—, s’arribarà als 638 metres quadrats de biblioteca situada tota en planta baixa. La intervenció també comportarà millorar l’accés a la segona planta, però sense la instal·lació d’un ascensor exterior “per mantenir la visualització de totes les fases constructives de l’edifici”, va apuntar l’alcalde Amadeu Lleopart. El cost total de l’obra ascendeix fins al milió d’euros dels quals ara mateix se’n disposa de 400.000 a través d’una subvenció de la Generalitat.

Des de Junts per Tona, Marc Poveda va recordar que és un projecte que va iniciar el seu grup el passat mandat, “i ara com que no tenim clar d’on surt l’augment del pressupost, ens abstindrem”.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.