L’associació Aurora va començar a caminar fa uns vuit anys amb l’objectiu de promoure la igualtat d’oportunitats, la inclusió social i la lluita contra la desocupació juvenil, a més de ser una plataforma activa que serveixi a emprenedors socials per desenvolupar els seus propis projectes, tant en l’àmbit personal com col·lectiu. Tota la feina feta en aquest camp s’ha concretat ara amb una cooperativa d’iniciativa social –AuroraCoop, SCCL–, que divendres es va presentar en societat amb una xerrada-col·loqui a la seva seu, a Vic. És una manera de professionalitzar uns serveis i oferir-ne de nous. En concret, l’empresa, segons expliquen els seus socis fundadors, ofereix un servei de gestoria econòmica, fiscal, laboral i comptable “per a cooperatives, particulars i empreses socials”, un servei de recerca de finançament i projectes europeus per a tota mena d’empreses, un servei de mobilitat sostenible i acompanyament d’artistes.
Els integrants de la cooperativa són coneixedors del sector social i volen aprofitar aquesta experiència per “posicionar-nos a la Catalunya Central”, expliquen. Un dels projectes en el qual estan treballant com una nova línia de negoci és el de la mobilitat sostenible, “amb un transport per a persones amb mobilitat reduïda amb bicicleta”. Aquest projecte, del qual s’ha fet alguna prova pilot amb voluntaris a Vic (vegeu EL 9 NOU del 29 de juliol de 2019), el vol posar en marxa l’Ajuntament de Manlleu i ja es faria amb personal i no voluntaris. Per fer-ho col·laboren amb Biciclot, de Barcelona, i l’empresa danesa Christiania Bikes. En aquest sentit, “també estem creant un servei de missatgeria ecològica”.
D’altra banda, també ofereixen serveis de responsabilitat social corporativa que vulguin aplicar empreses “de tota mena. Hi ha, ara, moltes empreses que volen completar aquests objectius i a vegades no saben com fer-ho”, expliquen, o acompanyar en projectes empresarials amb una visió social.
Una inauguració col·laborativa amb altres cooperatives
La nova empresa està formada per Eloi Montero, gestor econòmic especialitzat en cooperativisme i economia social; Ramon Furriols, advocat, mediador i tècnic en la recerca de finançament i gestió de projectes socials, i Feliu Fusté, sociòleg especialitzat en polítiques de joventut i desenvolupament comunitari.
Divendres es van presentar com a cooperativa amb un col·loqui entre Pere Serrasolses, soci cooperatiu de Biciclot, SCCL; Hernan Córdoba, soci cooperatiu de La Ciutat Invisible, SCCL, i La Borda Habitatge Cooperatiu, i Carles Furriols, president de la Fundació Trueta. Amb tots tres Aurora hi té lligams.
{{ comment.text }}