Una dotzena d’associacions de mares i pares que porten als seus fills a les escoles i instituts de Vic s’han manifestat públicament a favor dels canvis que s’estan implantant a la ciutat per fomentar una mobilitat més sostenible, incloent-hi el tram experimental que s’ha posat en marxa a la ronda Camprodon i que ha restat dos carrils de circulació als vehicles a motor per habilitar-ne de destinats a bicicletes i patinets.
En un comunicat conjunt, les AMPA i AFA destaquen que “tenim una ciutat que permet desplaçar-se còmodament d’una punta a l’altra a peu, en bicicleta, patinet o bé amb transport públic”. Destaquen, en aquest sentit, que ja fa temps que treballen amb l’Ajuntament en pro d’una mobilitat “més saludable, sostenible, integradora i segura pels nostres nens i nenes, nois i noies i, en definitiva, per tots nosaltres com a adults” i que això “fomenta la seva autonomia i creixement personal”. Si bé reconeixen que algunes mesures “inicialment poden crear inconvenients”, hi afegeixen que “estem segurs que a la llarga aquestes accions redundaran en una millora global evident”.
A continuació podeu llegir la carta que han redactat:
Diverses AMPA/AFA d’escoles i instituts de Vic, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Vic, hem unit esforços per avançar cap a un canvi de model de mobilitat a la ciutat, amb el foment de la reducció de l’ús dels vehicles motoritzats. Des de les AMPA/AFA volem potenciar que els nens i nenes, nois i noies, vagin als centres educatius a peu, amb bicicleta, patinet o bé amb transport públic. Estem convençuts que tenim una ciutat que permet desplaçar-se còmodament d’una punta a l’altra amb qualsevol d’aquests mitjans. Per això, des de fa força anys estem treballant amb l’Ajuntament per una mobilitat més saludable, sostenible, integradora i segura pels nostres nens i nenes, nois i noies i, en definitiva, per tots nosaltres com a adults.
La mobilitat que proposem, fomenta la seva autonomia i el seu creixement personal, ja que han de planificar l’horari, el recorregut, han de compartir el trajecte amb els seus companys i companyes, cultiven la responsabilitat d’acompanyar els seus germans o germanes més petits, fan activitat física i ajuden a reduir la contaminació de gasos de combustibles fòssils, que són un risc per la salut i potencien el canvi climàtic. A més a més, amb aquesta acció volem fomentar un model d’economia local basat en el consum de proximitat, en reduir els desplaçaments llunyans.
Per això recolzem i participem en la setmana de la mobilitat sostenible del 16 al 22 de setembre. Estem convençuts que potenciant una mobilitat més sostenible, podrem millorar les nostres escoles, la nostra ciutat i, en definitiva, la societat en què vivim.
Per tot això, donem suport a les accions que l’Ajuntament està tirant endavant, tot entenent que algunes d’elles poden crear inicialment inconvenients, però estem segurs que a la llarga, aquestes accions redundaran en una millora global evident.
Us animem que participeu en la setmana de la mobilitat sostenible d’enguany, esperonant els vostres fills i filles a anar a les escoles i instituts a peu, amb bicicleta, en patinet o amb qualsevol mitjà de transport més saludable, més segur, més integrador i més respectuós amb el medi ambient.
AMPA GUILLEM DE MONTRODON : Carolina Padula Guerra
AMPA INSTITUT JAUME CALLíS : Jordi Antentas Massaguer
AMPA DR. JOAQUIM SALARICH : Miquel Nofrarías Espadamala
AFA INSTITUT DE VIC : Sergi Gutiérrez Martínez
AFA ANDERSEN : Vicent Pastor
AMPA LA PLANA : Montse Molina
AMPA FEDAC VIC PARE COLL : Laura Juez Novellas
AMPA SANT MIQUEL : Sergi Ramírez
AMPA VEDRUNA ESCORIAL : Pere Rovira
AMPA SAGRAT COR : Bet Moncau
AMPA ESCOLA SENTFORES : Xevi Mas Planella
AMPA LA FONT : Laura ROTA
{{ comment.text }}