Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Les millors llonganisses

Les carnisseries Can Cerilles de Manlleu i Can Vilada de vic, primer i segon lloc a la cinquena edició del Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional, en el categoria de Plana de vic

  • El 9 Nou
  • 25/05/2022 | 16:10
  • Manlleu

La llonganissa que elaboren a Can Cerilles de Manlleu i a Can Vilada de Vic són de les millors del país. Així ho ha certificat la cinquena edició del Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional, en la categoria “tipus Plana de Vic”, que convoca la Confraria del Gras i el Magre, de la Fundació Oficis de la Carn. Els guardons es van lliurar dijous passat a Barcelona.

Amb aquest primer premi, Can Cerilles de Manlleu s’estrena en el medaller del concurs. Enguany hi van prendre part 22 xarcuteries catalanes. La llonganissa guanyadora “és el resultat del treball i la millora constants; està elaborada a partir de la recepta familiar que any rere any anem polint per mirar d’aconseguir l’excel·lència”, explicava Josep Terradellas, actual titular d’aquest negoci centenari, que els últims anys ha fet una clara aposta “per la qualitat i la proximitat” dels seus productes.

 

David Riera, a l’aparador de Can Vilada

La segona posició en la mateixa categoria va ser per a la llonganissa de Can Vilada, de Vic –mateixa posició que ja van obtenir el 2018–. “Ens sentim molt orgullosos que dos productes elaborats a la comarca d’Osona estiguin en les primeres posicions del concurs. Això demostra que al nostre territori hi ha un producte d’alta qualitat”, es felicitava David Riera, cinquena generació d’aquesta nissaga de carnissers i xarcuters vigatans.

El Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional és un certamen que vol vetllar per la qualitat i la millora dels productes carnis tradicionals, així com el foment de la innovació i la creativitat. “Totes les llonganisses presentades han demostrat la riquesa del nostre patrimoni gastronòmic, a més de fer valer la feina dels professionals de l’ofici que advoquen per la qualitat i l’artesania”, va remarcar Pròsper Puig, president de la Confraria del Gras i el Magre, durant el lliurament dels premis a l’Espai Boqueria de Barcelona. A més de la categoria de llonganissa tradicional “tipus Plana de Vic”, també hi havia la “tipus pagès” i la de sense floritura. Entre el jurat hi havia noms com els de Salvador Garcia Arbós, Jaume Mora, Dolors Guàrdia o l’osonenc Pep Palau. En anteriors convocatòries altres xarcuters osonencs també havien recollit guardons en aquesta categoria pròpia del territori. Destaca la Cansaladeria Molist, de Manlleu, que va guanyar en la primera i la quarta edicions, i la Carnisseria Colom-Vila, també de Manlleu, que es va imposar en la tercera.

La Confraria del Gras i el Magre és una entitat sense ànim de lucre fundada el 2005 en el marc de la Fundació Oficis de la Carn. Actualment aplega més d’un centenar de mestres artesans carnissers, cansaladers i xarcuters, amb una notable representació osonenca.

COMENTARIS

LA PREGUNTA

Cal recuperar l’ús de la mascareta en interiors?

En aquesta enquesta han votat 711 persones.
 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.