Osona té les millors vaques. O gairebé totes. Aquest dimecres al migdia s’ha conegut el veredicte de la dotzena edició dels Premis Vaca d’Or, que enguany s’entregaven a la sala Coll i Bardolet del Sucre de Vic.
Les granges osonenques s’enduien tres dels quatre primers premis: producció, genètica i morfologia, i la meitat de la totalitat dels guardons.
Segons els índexs que estableix la Federació de Frisona de Catalunya, les granges de vacum de la comarca demostraven gaudir d’una bona salut pel que fa a la producció, recollint 4 dels 5 distincions que s’han lliurat en aquesta categoria. Can Soca de Calldetenes s’ha endut el primer premi mentre que Can Barrina de Santa Cecília de Voltregà, la Ramaderia Escovilla de Sant Hipòlit de Voltregà i El Pinós Nou de Rupit han completat els premis osonencs de la categoria.
En la modalitat de genètica, els manlleuencs del Mas La Cavalleria recollien el primer premi mentre que en morfologia el premi ha estat per el Campgran, també de Manlleu. El tercer premi també en la categoria de morfologia ha anat a parar a Can Soca de Calldetenes.
Osona també obtenia bons resultats en la classificació global entre genètica i proudcció, l’índex IGP. El Mas la Cavalleria i l’Homet dels Hostalets de Balenyà recollien el segon i el tercer premi mentre que Can Thos de Tordera recollia per cinquè any consecutiu el primer premi.
L’acte ha estat presidit per la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, que ha animat als ramaders a seguir treballant per dignificar el sector i a treballar per recuperar el consum de llet.
{{ comment.text }}