EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’exemple de Vic, estudiat des de Boston com a model de gestió de la interculturalitat

El professor Gregory Payneton, de l’Emerson College, ha liderat un col·lectiu d’estudiants que han dut a terme una anàlisi de la ciutat des d’aquest vessant. Els contactes continuen, i al juny podria haver-hi una altra visita del grup d’estudi.

El 9 Nou
26/02/2011

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

“L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, juntament amb la primera tinent d’alcalde i regidora d’Educació i Cultura de la ciutat, Anna Erra, van rebre el passat dissabte al professor i assessor polític, Gregory Payne.

El professor de Boston ha liderat un col·lectiu d’estudiants que han dut a terme una anàlisi de Vic com a model de gestió de la diversitat cultural.

En la visita, Payne va remarcar el “caràcter excepcional de la ciutat pel seu pòsit cultural i els seus més de dos mil anys d’història”. L’interès per Vic, va explicar, va néixer fruit d’una invitació del consistori en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat, ara fa uns dos anys.

Les preguntes dels assistents a la conferència i les diverses entrevistes amb els representants municipals li van fer descobrir problemàtiques similars entre Vic i Boston i “la forma exquisida en què Vic les havia resolt”. “Una ciutat com Vic, per la seva cultura i tradicions, difícilment perdrà la cohesió social si gestiona bé la força de les comunitats que la composa”, afirma.

“Els meus estudiants havien de descobrir la ciutat, pel seu rerefons romà i caràcter català. També, per la seva capacitat d’adaptació als canvis”, afegeix.

L’anècdota de la visita va arribar quan l’alcalde va voler saber si l’opinió que tenien els estudiants americans de Vic era positiva, cosa que va sorprendre a l’acadèmic. “No podria ser d’altra manera!”, va respondre.

Ell mateix havia escollit Vic perquè formés part de la “Working Conference in Public Affairs, Public Diplomacy and Public Relations” que organitza anualment la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, en què estudiants americans i catalans visiten institucions i empreses representatives d’ambdós països.

El professor va lliurar a l’alcalde un reportatge amb imatges de la visita amb l’entrevista que van fer al llavors regidor de cultura, Xavier Solà, i del recorregut pel centre històric de Vic a mans d’una guia professional.

El ‘model Vic’ s’ha presentat com a material d’estudi en diversos aforaments i congressos universitaris als Estats Units: Sant Louis, San Francisco i Washington. Alhora s’ha establert com a material d’estudi permanent en l’assignatura de Public Affairs and Crisis Communication (Afers Públics i Comunicació de Crisi) de l’Emerson College de Boston.

Anna Erra va explicar que la regidoria d’Ensenyament i Cultura, a través del Projecte Educatiu de Ciutat, està interessada en mantenir el contacte amb la institució americana i en mantenir una via d’informació permanent amb els estudiosos, que podrien visitar la ciutat per segona vegada al mes de juny.”

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 58 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't