EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’hospital de Vic comença a recuperar l’activitat ajornada

La pressió pel coronavirus continua sent molt important a nivell de pacients crítics i semicrítics, així com a l’Hospital Universitari de la Santa Creu

El 9 Nou
25/11/2020
Vic

Al llarg de l’última setmana, els hospitals d’Osona han registrat 45 nous ingressos de persones amb Covid-19 i 13 defuncions per causes relacionades amb la malaltia. Actualment, a l’Hospital Universitari de Vic hi ha ingressades 35 persones amb positiu per coronavirus, de les quals 12 requereixen cures intensives. A l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic -que acull la majoria dels pacients geriàtrics i convalescents amb COVID-19 de tot Osona- en són 41, mentre que a l’Hospital Sant Jaume de Manlleu n’hi ha 1.

Recuperació de l’activitat programada

Tot i que encara és molt elevada, el descens de la taxa de contagis per coronavirus a Osona ha tingut el seu reflex, les darreres dues setmanes, en una menor pressió assistencial als hospitals del territori. El nombre de pacients ingressats per COVID-19 a l’Hospital Universitari de Vic ha anat baixant després que, a principis de novembre, s’arribés al pic d’aquesta segona onada. Això ha permès començar a recuperar l’activitat programada a nivell de visites, intervencions quirúrgiques no urgents i proves amb sedació. A més, aquesta setmana es reprendrà també part de la cirurgia ambulatòria que es duu a terme als quiròfans de la Clínica de Vic.

La pressió segueix sent molt important pel que fa a pacients crítics (UCI) i semicrítics, així com als hospitals sociosanitaris: els malalts de COVID suposen la meitat dels pacients ingressats a l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. En aquests dos àmbits s’està fent un enorme esforç assistencial, i és bàsic que la ciutadania segueixi actuant amb la màxima consciència i prevenció.

Vasos comunicants

En aquesta segona onada, els hospitals d’Osona estan treballant per compaginar al màxim l’atenció als pacients de COVID-19 amb l’assistència i el seguiment de les persones que pateixen altres malalties, amb l’objectiu d’afectar el mínim possible l’atenció de la resta de problemes de salut.

Si l’augment continuat de pacients amb COVID-19 va obligar a anar desprogramant de forma progressiva activitat no urgent, la millora de les dades permet ara anar-la recuperant en la mateixa mesura. I fer-ho, a més, mantenint els exhaustius protocols i mesures de prevenció que garanteixen que els hospitals són entorns el màxim de segurs tant per als pacients com per als professionals.

L’Hospital Sant Jaume de Manlleu reprèn les visites

La lleugera millora de la situació epidemiològica a la comarca també ha fet possible que, des d’aquesta setmana, l’Hospital Sant Jaume de Manlleu hagi començat a permetre les visites als pacients ingressats no COVID. Això sí, de manera molt gradual i amb les màximes mesures de prevenció. Els familiars podran anar-hi un cop cada dos dies -a dinar o a sopar-, en horaris preestablerts, haurà de ser sempre la mateixa persona al llarg d’una setmana i no podran circular per les àrees assistencials. La intenció és anar obrint progressivament el règim de visites a mesura que la situació ho permeti.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 81 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't