Liquats Vegetals va néixer l’any 1991 de la mà de Josep Maria Erra amb una llarga experiència a la indústria làctia, d’on venia la seva família. La seva recerca sobre l’alimentació de les vaques el va portar a pensar en l’opció de fer begudes nutritives sense la vaca i així va crear la primera empresa de l’Estat dedicada a la producció i distribució de begudes vegetals. La va instal·lar a Viladrau per la qualitat de l’aigua de la zona, ja que l’aigua és l’ingredient principal d’aquestes begudes. Ara, i dirigida per la segona generació de la família, l’empresa és líder a Espanya i una de les més grans d’Europa, que, a més, exporta a més de 25 països.
L’empresa produeix begudes amb bases de civada, soja, fruits secs i arròs i ho fa desenvolupant la seva pròpia tecnologia per “produir millor”. L’objectiu, des de l’inici, és fer productes al màxim de naturals, amb etiquetes netes i minimitzant l’ús d’additius com aromes o estabilitzants i “no utilitzem transgènics”, expliquen. La primera beguda va ser la de soja, “gran font de proteïna vegetal”, però l’any 2000 ja van encetar la producció de civada i ara és el producte estrella. El 2004 van llançar la marca Yosoy i el 2018 se’n va fer un rellançament sense additius. Actualment tenen també les marques Monsoy i Almendrola.
L’empresa disposa d’un laboratori certificat segons la ISO17025, una certificació internacional dissenyada pels laboratoris d’assaig i calibració i que té la competència tècnica per realitzar anàlisis de detecció d’al·lèrgens en els productes.
Amb una important nova seu, l’empresa ha crescut en personal. El 2014 hi havia un equip de 100 persones i actualment n’hi ha 250 i “també col·laboren amb nosaltres unes 45 persones externes”, afegeixen. En aquests moments, la companyia està treballant en un pla estratègic de sostenibilitat pels pròxims anys amb l’empresa de Manlleu Anthesis-La Vola, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte sobre el medi ambient i el nostre entorn. “Aquest és un factor clau per nosaltres”, diuen.
{{ comment.text }}