“A un bar hi passen moltes coses.” És de les primeres frases que deixa anar Lissette Marin quan EL 9 NOU li pregunta com s’està vivint el dispositiu de transport alternatiu des de la zona zero que pot considerar-se l’estació de Centelles.
Els quatre treballadors que hi ha entre matí i tarda han constatat en general més flux de gent, però Marin és prudent: “Estem a l’expectativa. Han de passar les primeres setmanes i que tot es posi a lloc”.
Acostumada des de darrere la barra a veure cada dia la pantalla d’horaris i incidències, sí que no li estranya que els passatgers estiguin més satisfets de l’autobús que del tren: “L’R3 sempre va malament. Dir una altra cosa seria mentir”.
Pel que fa a consultes, “si algú ens pregunta, expliquem el que sabem i, si no, el redirigim als informadors, que arriben cada dia súper d’hora”.
Precisament des de bon matí ells també es fan un tip de servir cafès, incloent-hi els clients que en demanen per emportar. L’altra demanda és de menjar: “Abans potser marxaven sis croissants o entrepans per dia, ara en fem tres o quatre vegades més”.