Els reptes de l’empresa catalana de cara a l’any 2030, la qualitat del subministrament elèctric, la compra agregada d’energia com a eina d’estalvi per a les empreses i les tecnologies 4.0 per a la gestió energètica de les empreses han estat les temàtiques tractades a la jornada ‘Energia i Empresa’ que s’ha fet aquest dimecres al Museu dele Ter de Manlleu. Durant la jornada s’ha posat de manifest que encara hi ha camí per córrer en l’estalvi d’energia. D’una banda, pel president d’honor del Grup de Gestors Energètics de Catalunya, José Enrique Vázquez, la compra agregada és una pràctica que ja es feia “al segle XIX i de la qual no s’ha de tenir por. Es pot fer com quan es va a fer una compra gran de cotxes, per exemple, i surt més barat”.
L’autoconsum i l’ús de les energies renovables que hi ha a Catalunya com l’aigua, el sol i el vent, va ser un altra dels elements que han comentat els ponents entre els que hi havia el director d’Smartgrid, Pep Salas, que ha apostat pel territori i per fer plantes de producció petites i locals. L’altra punt a parlar ha estat la tecnologia 4.0 per a la millora de la gestió energètica de les empreses. Manel Massaguer, d’Orlocat, va exemplificar-ho amb empreses que gastaven molt amb standby o de diferent forma segons les màquines i que van millorar un cop aplicada la tecnologia que permet “que les màquines es parlin entre elles. O sigui, amb un bon recull de dades i un software que les comuniqui”.
Aquest futur és el que l’Ajuntament de Manlleu impulsa amb l’ànim de ser ciutat referent en la revolució 4.0 i ho fa amb una plataforma que compta amb el suport d’empreses i associacions.
{{ comment.text }}