Un audiovisual projectat sobre el pont al mateix temps que un joc de llums resseguia la narració del vídeo servia per donar la benvinguda a la remodelació del Pont de Can Molas de Manlleu, aquest divendres al vespre. A la projecció s’hi explicava la història del pont i de com han evolucionat les comunicacions entre Vic i Manlleu al llarg dels segles. El document es remuntava el 1396 quan es va decidir fer un pont per travessar el Ter. No està ben documentat, diu l’àudio, si van trigar 30 anys o 60 a a fer-lo: “Fossin 30 o fossin 60 són els anys que van estar donant la volta per anar a Vic. I nosaltres que ens queixàvem”, comentava irònicament la narració davant les queixes que hi ha hagut durant els mig any que el pont ha estat tallat.
A l’acte hi van assistir unes 200 persones, concentrades al Passeig del Ter, i va acabar amb el joc de llums sobre el pont al ritme de la música dels manlleuencs Pep Poblet, Guillem Roma, Paula Valls i Roger Usart.
A més de regidors de l’Ajuntament de l’Ajuntament de Manlleu, a la festa de benvinguda del pont també hi havia el diputat d’Infraestructures viàries de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, que assegurava que el sistema escollit per fer les obres ha estat el menys lesiu pels veïns i que amb la reforma que s’ha fet, Manlleu té pont “per 150 anys sempre i quan no canviï la normativa”. Fàbrega també posava l’accent en el diàleg amb els veïns per dir que d’aquí n’han sortit propostes com la rotonda que s’ha inclòs a les obres d’un pont que han costat 1,19 milions, pagats íntegrament per l’ens provincial.
El PDeCAT de Manlleu va fer evident la seva protesta amb com s’han fet les obres enviant només un regidor a l’acte.
{{ comment.text }}