EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Manlleu treu a concurs la recollida de residus porta a porta

El contracte, que també inclou la neteja viària, és per vuit anys i supera els 24 milions d’euros

Després dels contratemps per la manca de finançament, Manlleu està més a prop d’implantar la recollida de residus porta a porta. Tal com avançava l’edició d’EL 9 NOU del 16 de juliol, el municipi disposarà finalment d’una subvenció d’1,2 milions d’euros de l’Agència de Residus de Catalunya i dijous va aprovar tota la documentació necessària per treure el servei a concurs públic. L’equip de govern treballa amb la previsió de signar el contracte amb l’empresa adjudicatària pel desembre, destinar el gener i el febrer a fer una bona campanya de comunicació i començar el porta a porta en indústries i comerços el març de l’any que ve. Pel maig s’hi sumaria la recollida de residus domèstics als barris perifèrics i al cap d’un mes, el centre de Manlleu i l’Erm, que és la que zona més susceptible de complicacions a causa de l’alta densitat de població i la verticalitat dels edificis. Això vol dir que, si no hi ha res de nou, d’aquí a un any el porta a porta hauria de funcionar a ple rendiment a tota la ciutat.

La regidora de Medi Ambient, Maite Anglada (ERC-JfM), destacava durant el ple extraordinari de dijous passat les bondats del nou model, des de l’increment dels índexs de reciclatge fins a la desaparició dels contenidors al carrer, menys costos d’entrada a l’abocador o el fet que l’experiència de Manlleu es podrà extrapolar a altres municipis de mida similar. Des del seu punt de vista, i tenint en compte que l’èxit depèn sí o sí de la corresponsabilització de la ciutadania, és vital fer molta pedagogia i, un cop implantat el nou sistema, garantir que els veïns disposin de “línia directa” per resoldre ràpidament problemes i incidències: “Tenim per davant un gran repte, però amb l’horitzó de deixar a les futures generacions un planeta millor segur que ens en sortirem”.

La licitació del servei, que va emparellat amb la neteja viària, està dividida en dos lots (el segon, per a la recollida de voluminosos) i puja a un total de 24,5 milions d’euros. Se signarà contracte per vuit anys.

Seguint la mateixa dinàmica que en totes les votacions prèvies sobre el porta a porta, dijous l’aprovació dels documents i l’obertura del concurs públic va tirar endavant per unanimitat del ple. Flory Martínez i Estela Vázquez, de la CUP i el PSC, van citar possibles aspectes del contracte a millorar, però reiteraven la necessitat de lluitar contra la crisi climàtica des de tants fronts com sigui possible. El regidor no adscrit, Paco Zambrana, va prendre la paraula per lloar la “bona gestió” de la regidora de Medi Ambient.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 180 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't