EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Menjar bé per viure millor

L’Ateneu de Vic dedica a l’alimentació tot un cicle d’activitats entre aquest octubre i el desembre; hi passaran els cuiners Maria Nicolau i Pep Salsetes o el nutricionista Julio Basulto

Què i com hem de menjar nosaltres i, especialment, els nostres fills? Com afecten els antibiòtics la salut i el medi ambient? Les noves fonts de proteïna són una alternativa real o tan sols una moda? Preguntes com aquestes són les que vol posar damunt la taula l’Ateneu de Vic amb un cicle d’activitats i col·loquis centrats en l’alimentació entre aquest octubre i el mes de desembre. A banda de promoure activament la filosofia de menjar bé per viure millor, l’objectiu de l’entitat és evidenciar com l’alimentació constitueix un gran repte social, ja que la manera com produïm, distribuïm i consumim els aliments té implicacions, a més a més de la salut, en els ecosistemes, la biodiversitat o l’economia.

D’entre totes les propostes del programa, destaca una taula rodona que tindrà lloc dijous (2/4 de 7 de la tarda) a la Biblioteca Pilarín Bayés. Abordarà què han de menjar els nens i nenes i hi prendran part el dietista i nutricionista Julio Basulto, professor associat de la UVic-UCC i autor, entre altres llibres, de l’èxit de vendes Come mierda; Cristina Vaqué, doctora en Psicologia i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica, i Concepció Font, infermera pediàtrica. Un altre plat fort de la nova temporada de l’Ateneu és una xerrada-tastet que portaran a terme la cuinera de Vilanova de Sau Maria Nicolau i el cuiner, pagès, escriptor i guardià de llavors Pep Salsetes, acompanyats del gastrònom Pep Palau. Aquesta sessió, prevista per al dia 26 d’octubre al Casino, convidarà a reflexionar sobre la importància de tornar a cuinar a casa, a més de valorar la gastronomia tradicional arrelada al territori. El programa es complementa, entre altres activitats, amb la projecció d’un documental dels germans Roca o, ja al novembre i el desembre, més taules rodones sobre els antibiòtics o les noves fonts de proteïna.

L’Ateneu va néixer l’any 2015, sota la batuta de l’Ajuntament de Vic, el Casino i la Universitat, amb l’objectiu de promoure l’activitat intel·lectual i la creativitat, a més a més de fomentar la cohesió social. En la presentació de les activitats, a finals de setembre, Jordi Comas, del Casino, subratllava la voluntat de ser un espai de reflexió i coneixement. És per això que el curs passat van decidir que “la programació no fos un calaix de sastre, sinó que girés entorn d’un tema de gran interès amb opcions d’aprofundir i vincular-hi agents del territori”. El van acompanyar en la roda de premsa Marc Mussons, gerent de la UVic-UCC, i la regidora vigatana Bet Piella.

LA PREGUNTA

La cimera del clima que es fa a Bakú acabarà amb avanços per frenar el canvi climàtic?

En aquesta enquesta han votat 416 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't