L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Més obertures que tancaments

Durant el 2020, a Ripoll han obert 34 negocis fins al mes de desembre i n’han tancat 14. N’hi ha

L’arribada de la pandèmia ha obligat a molts comerços d’arreu de Catalunya a abaixar la persiana arran de les restriccions per prevenir els contagis de la Covid-19, i en alguns casos aquests establiments ja no han pogut reobrir per falta de viabilitat. Aquest no és el cas de Ripoll. La capital del Ripollès ha registrat fins aquest mes de desembre un total de 34 nous negocis a la vila i només 14 baixes. Unes xifres que signifiquen un saldo positiu de 20 negocis més que l’any 2019. Aquests nous establiments es desglossen en 3 activitats comercials, 1 activitat empresarial, 20 activitats del sector de serveis, 7 canvis de titularitat de negocis i 3 ampliacions.

Pel que fa a les baixes, n’hi ha dues que són activitats comercials, una pertanyent al sector empresarial, quatre d’activitats de serveis i set de canvis de titularitat de negocis. “És un orgull que amb aquests temps que vivim hi hagi gent que tingui ganes de tirar negocis endavant. Ripoll és viu i actiu”, va assenyalar la regidora de Comerç, Manoli Vega (JxCat). Tot i això, s’haurà de veure què passa el primer semestre de l’any vinent, ja que el president de l’Associació d’Hostaleria del Ripollès, Fran Barroso, ja va alertar que els negocis no tancarien de manera immediata i que caldria que tornessin a posar-se en marxa per veure si eren viables. De moment, el comerç de Ripoll és viu a l’espera del que passarà els propers mesos.

Una guia amb 454 establiments

Aprofitant la campanya de Nadal, l’Ajuntament va presentar aquest divendres una guia comercial i de serveis del municipi elaborada per les tècniques de l’Oficina de Projecció Econòmica. La guia recopila un total de 454 establiments de tot tipus dividits en alimentació, comerç, perruqueria i estètica, serveis, viatges, transport i automoció, salut i benestar, hostaleria i formació. “Creiem en el comerç de proximitat i en el producte de quilòmetre zero”, afirmava la regidora de Comerç, Manoli Vega.

Aquesta guia la van començar a dissenyar el maig del 2019; per tant, amb l’arribada de la pandèmia “ens ha ajudat a controlar tots els comerços que teníem per saber a qui havíem de donar ajuts i qui havia tancat forçosament”. La guia comercial ha estat possible gràcies a una subvenció d’uns 600 euros de la Diputació de Girona i se n’han imprès un total de 1.000 còpies, que aniran destinades “a la gent gran i a les persones que no tenen internet a casa”. També es podrà adquirir fent una petició per telèfon al consistori, que la farà arribar a l’interessat, i també es podrà consultar a la pàgina web de l’Ajuntament en format PDF i han promès que cada mes s’anirà actualitzant amb les noves altes i baixes que hi hagi. En el format digital del mapa desplegable de la guia es podrà clicar a sobre de cada establiment per saber-ne les característiques. Finalment, també hi haurà els enllaços per poder accedir a les xarxes socials dels establiments que en tinguin.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 190 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't