QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

“Més que tot és ser-hi i continuar oferint un servei”

Els efectes del coronavirus. Ca la Manyana, de Sant Julià, potencia les comandes per emportar

Tres generacions de dones d’una mateixa família han convertit Ca la Manyana en una d’aquelles fondes de renom. A fora, la façana redissenyada per Miquel Pallàs i a dins, una barreja de tradició i solera amb bon menjar. Que les germanes Isern i la seva mare, Maria Menció, tenen la clientela a la butxaca no és cap secret, però la pandèmia i les restriccions també les han obligat a reinventar-se i ara ofereixen plats per emportar de dimecres a diumenge. La proposta no és nova, perquè el servei el tenen en actiu des de fa anys, però sí que l’han readaptat pensant més a “continuar sent-hi” que no pas a facturar. Això vol dir que l’objectiu és que surtin de la cuina des d’un garrí ibèric rostit o uns bons canelons fins a plats més enfocats al dia a dia i a gent que temporalment estigui treballant a casa i no vulgui embrutar la cuina. “Amb el menjar per endur t’ajustes molt, perquè és un altre concepte. Parlem d’una carta assequible no per guanyar-nos-hi la vida, sinó per continuar oferint un servei”, explica Mariona Isern.

A banda del restaurant, a Ca la Manyana també hi tenen 19 habitacions. Als hostes que s’hi allotgen aquests dies, els ofereixen servei de menjador havent-ho arranjat prèviament i tenint molt clar el nombre de comensals als quals caldrà atendre. La plantilla, que l’integren nou persones, continua afectada per un ERTO que ha reduït les jornades laborals al 50%.

LA PREGUNTA

Creu que s’està fent bé la gestió de la pesta porcina?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.