Tres generacions de dones d’una mateixa família han convertit Ca la Manyana en una d’aquelles fondes de renom. A fora, la façana redissenyada per Miquel Pallàs i a dins, una barreja de tradició i solera amb bon menjar. Que les germanes Isern i la seva mare, Maria Menció, tenen la clientela a la butxaca no és cap secret, però la pandèmia i les restriccions també les han obligat a reinventar-se i ara ofereixen plats per emportar de dimecres a diumenge. La proposta no és nova, perquè el servei el tenen en actiu des de fa anys, però sí que l’han readaptat pensant més a “continuar sent-hi” que no pas a facturar. Això vol dir que l’objectiu és que surtin de la cuina des d’un garrí ibèric rostit o uns bons canelons fins a plats més enfocats al dia a dia i a gent que temporalment estigui treballant a casa i no vulgui embrutar la cuina. “Amb el menjar per endur t’ajustes molt, perquè és un altre concepte. Parlem d’una carta assequible no per guanyar-nos-hi la vida, sinó per continuar oferint un servei”, explica Mariona Isern.
A banda del restaurant, a Ca la Manyana també hi tenen 19 habitacions. Als hostes que s’hi allotgen aquests dies, els ofereixen servei de menjador havent-ho arranjat prèviament i tenint molt clar el nombre de comensals als quals caldrà atendre. La plantilla, que l’integren nou persones, continua afectada per un ERTO que ha reduït les jornades laborals al 50%.