ACN .-Molló Parc, un recinte amb uns 150 animals del Pirineu i un espai annexa d’aventura, està passant per moments d’incertesa des que va tancar portes el 13 de març per l’emergència sanitària de la covid-19. L’empresa està esperant el desconfinament de l’àrea metropolitana de Barcelona, la zona d’on provenen la majoria de visitants que tenen, per reprendre l’activitat. Cada any reben uns 43.000 visitants. Han presentat un ERTO que afecta la meitat de la plantilla (l’altra meitat s’ocupa del manteniment i cura dels animals) però esperen poder-los reincorporar de forma progressiva en funció de com vagin les reserves. De moment, ja estan rebent algunes peticions per allotjar-se als apartaments.
Ester Solé, administradora de Molló Parc, explica a l’ACN que estan esperant que arribi el desconfinament a Barcelona per poder tornar a tenir visitants i tornar a posar en marxa el parc. Aquesta és la zona d’on reben més públic i la que confien recuperar un cop la crisi sanitària vagi perdent intensitat. En el seu cas, no veuen tan rellevant poder rebre visitants d’indrets com França malgrat estar a tocar de la frontera.
De moment, han hagut de fer un ERTO que afecta tres dels sis treballadors que tenen. I és que tenen uns costos fixes que han de seguir assumint i, el més important, tenir cura i alimentar els 150 animals que aquestes setmanes s’han quedat sense espectadors. El recinte fa 12 hectàrees situades en una vessant de muntanya amb 35 espècies diferents en semillibertat, com ara cabirols, ossos, un linx i un llop. L’aturada d’activitat ha deixat en suspens algunes inversions previstes per aquest any, com ara tallers ambientals i més panells informatius per reforçar la vessant pedagògica.
L’anunci de fa uns dies d’allargar els expedients fins al 31 de juny els ha donat un “respir”, admet Solé, perquè això els permetrà incorporar tota la plantilla de forma progressiva. No tenen clar si podran contractar el personal de reforç com feien fins ara per la temporada de Setmana Santa i fins passat l’estiu. “No sabem què farem perquè dependrà molt de la demanda i els serveis que puguem obrir amb les normatives, que obligarà a destinar-hi més esforços”, admet.
Les normatives per covid-19
Una de les dificultats que tenen és que el seu és un negoci amb unes característiques especials i on es combinen diferents activitats amb les respectives normatives. Són un centre zoològic i un parc d’aventura però també donen serveis com el de bar, una botiga i allotjament amb quatre apartaments. Segons Solé, estan constantment pendents de les darreres actualitzacions legals i recopilant informació per veure què s’ha de fer per complir-les.
En relació a la reobertura amb les noves mesures que s’hauran d’implementar, creu que tenen alguns factors importants a favor com ara que la seva és una activitat a l’aire lliure on serà fàcil mantenir les distàncies de seguretat. Tot i això, creuen que hi haurà serveis que potser no podran obrir pels costos o per no poder-se adaptar a les normatives.
Peticions de reserves per a l’estiu
Per contra, l’allotjament a les quatre cases que tenen creuen que serà un “valor afegit” per atraure visitants que apostin per turisme de natura. I aquest dies ja han començat a “tenir moviment” amb les reserves, un aspecte que els empeny a entomar la situació amb un cert optimisme. També han detectat que alguns clients demanen estades més llargues. Si normalment eren reserves de set dies, ara estan demanat per deu o quinze dies.
Malgrat tot, admeten que la incertesa hi és. “Quan un negoci va a la baixa, pots buscar els motius i intentar millorar-ho però això ha estat de cop i sense saber què vindrà”, afirma Solé, que recorda que estan estirant dels estalvis mentre esperen poder reobrir quan les condicions ho permetin.
Precisament aquest any celebren deu anys, un aniversari que creuen que demostra la solidesa del projecte.
{{ comment.text }}