EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Negocis que continuen

El servei Reempresa de Manlleu va ‘salvar’ quatre negocis l’any passat: els propietaris no hi haurien donat continuïtat i, gràcies a aquest programa, es va trobar un relleu

El 9 Nou
23/02/2019
Manlleu

L’Ajuntament de Manlleu ha renovat el seu compromís per continuar sent un punt d’atenció de Reempresa. Durant el darrer any, en aquest punt d’atenció i segons va explicar l’alcalde, Àlex Garrido, hi va haver 11 empreses cedents, 8 reempreses, 8 processos acompanyats i 4 empreses venudes. Però és que des que són punt d’atenció, l’any 2013, hi ha hagut 45 cedents i 35 compradors, dels quals han prosperat un 30%. Garrido es mostra satisfet de tenir aquest projecte que abraça, a més de Manlleu, Roda de Ter, les Masies de Roda, Tavertet, Rupit i Pruit, l’Esquirol, Sant Pere de Torelló, Vidrà, Santa Maria de Besora, Montesquiu, Sora, Sant Quirze de Besora, Torelló, les Masies de Voltregà, Santa Cecília de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà. De punts de reempresa n’hi ha també a Vic, Centelles (per al sud d’Osona), el Moianès i el Ripollès.

A l’acte de presentació dels resultats de l’any passat hi era també la coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra, que és l’entitat que ha acabat creant xarxa entre tots els punts i reempresa. Així, com va explicar el director del projecte, Albert Colomer, “una persona d’una altra comarca pot decidir reemprendre a Manlleu”. Colomer va definir Reempresa com “una multinacional que ha invertit 96 milions d’euros a tot Catalunya en els darrers set o vuit anys per posar 2.250 espais de treball multisectorials a tot el país”. A la província de Barcelona hi ha hagut 909 reemprenedors amb una inversió de 40 milions d’euros que han salvat 2.637 llocs de treball. “Aquest és un programa d’èxit”, va dir Colomer, que va recordar que ha estat premiat tant a Europa com als Estats Units com a millor programa de promoció econòmica.

Tant ell com Serra van destacar la importància de treballar conjuntament la part pública i la privada, afegint que “la confiança entre les persones i els tècnics és molt gran i és la clau”. Pel que fa a altres dades de tot Catalunya, la inversió induïda més gran s’ha fet al comerç, seguida de la indústria, els serveis i l’hostaleria. Per això Serra va dir que s’ha d’impulsar fer-ho a altres sectors com l’agropecuari o l’artesà.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 102 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't