EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Olot opera una mitjana de set pacients del Ripollès al mes

Els responsables de les regions sanitàries d’Olot i Girona van presentar dades al Consell d’Alcaldes

En el marc del Consell d’Alcaldes del Ripollès, el gerent de la Regió Sanitària de Girona (RSG), Miquel Carreras, i el director del Sector Sanitari de Girona, Josep Carreras, van posar les dades sobre la taula de com ha funcionat durant els primers cinc mesos la reordenació de fluxos sanitaris en què l’Hospital de Campdevànol ha passat a tenir com a centres de referència els d’Olot i Girona en comptes del de Vic. En total, hi ha hagut 36 pacients del Ripollès traslladats a Olot –22 d’urgència i 14 de programats–, una xifra que suposa poc més de set pacients al mes desplaçats a fora del Ripollès per operar-se. De fet, a Campdevànol es van fer un total de 323 operacions sense ingrés, mentre que a Olot i a Girona se’n van fer 22 i 29 amb ingrés, respectivament. “Amb aquests números volem demostrar que el 80% de la patologia que es pot fer a Campdevànol, s’hi fa”, assegurava el gerent. Pel que fa a consultes externes de cirurgia general i digestiva, només 28 de les 445 consultes es van fer al Trueta.

Deixant de banda el servei de pediatria, que s’ha encaminat gràcies a la implantació de l’equip pediàtric territorial de la Garrotxa i el Ripollès (EPTGIR), Josep Carreras va explicar la problemàtica que s’havia produït al servei d’oncologia. I és que segons la versió del director del Sector Sanitari de Girona, l’Hospital de Vic va comunicar fa més d’un any al de Campdevànol que tenia “problemes per trobar professionals i que no podien venir, deixant-nos penjats”. Llavors, l’ICO-Girona va substituir l’Hospital de Vic un parell de mesos fins que van poder recuperar-se de les baixes. Veient que el canvi funcionava, l’ICO Girona es fa càrrec des de principis de 2020 de l’oncologia al Ripollès. 21 de les 121 visites d’oncologia que hi havia programades es van fer a Olot.

Segons el que van comunicar els responsables dels organismes sanitaris, Vic també va quedar col·lapsat per poder oferir el servei de nefrologia i diàlisi al Ripollès i des del desembre, es deriven els pacients al Trueta, mentre que l’Hospital d’Olot s’encarrega de l’hemodiàlisi. Aquells pacients que havien començat la diàlisi a Vic ho poden mantenir. En la trobada amb alcaldes també es va explicar que l’hospital vigatà “no té ben cobert” el servei d’urologia al Ripollès, perquè els professionals de què disposa només venen un cop o dos al mes i ja s’està parlant de fer un altre servei territorial entre la nova aliança gironina Campdevànol-Olot-Girona.

LA PREGUNTA

És bona idea que el Govern central creï una empresa pública per construir habitatge?

En aquesta enquesta han votat 51 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't