L'expert/a respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Pascual crea una nova marca de llet exclusiva per al mercat català

El Lleter d’Osona s’envasa a la planta de Gurb amb una imatge totalment diferenciada

El Lleter d’Osona. És la nova marca amb què Calidad Pascual vol fer forat entre els consumidors més exigents que busquen valors com el de la proximitat o el preu just per als ramaders. Es tracta d’una marca “amb entitat pròpia per al consumidor català degut al seu origen local, ja que està produïda i envasada a la nostra planta de Gurb”, segons expliquen des de la companyia. Es tracta d’una llet “procedent de les ramaderies familiars catalanes que afavoreix el desenvolupament econòmic i social a les zones rurals”, afegeixen.

Des de Pascual asseguren que la llet és al mercat des de fa poques setmanes i encara és d’hora per parlar de volums de producció. Costa de trobar encara a les lleixes dels supermercats però sí que es pot consultar la informació nutricional al web exclusiu de la marca (lleterdosona.cat), on es mostren els tres formats del nou producte: sencera, semi i desnatada. Des del sector lacti i ramader, es veu el nou producte com una manera de contrarestar iniciatives com les de Llet Nostra, la Terra i Tast de Vaquers Plana de Vic i Bon Preu o la col·laboració entre Lidl i la Cooperativa de Campllong. Ara bé, als cercadors d’internet hi ha rastre que Pascual ja havia demanat la patent de la nova marca l’any 2020.

Des de la companyia originària d’Aranda de Duero també expliquen que “en recollir la llet diàriament a una distància mitjana inferior a 20 quilòmetres de la planta d’envasat a Gurb [un argument destacat al mateix bric], minimitzem el seu impacte ambiental i la petjada de carboni d’aquest producte”. Des de la mateixa companyia afegeixen, però, que el públic objectiu és el de tot el principat.

El Lleter d’Osona té un disseny propi diferenciat de la línia de Leche Pascual, tot i que es ven en el mateix tipus de bric: “Tota la nostra llet està certificada en benestar animal i envasada en un bric sostenible”. A la planta de Calidad Pascual a Gurb, a banda dels productes propis elaborats a partir de la llet dels ramaders osonencs i catalans, també presten el servei d’envasat a Llet Nostra, una línia, amb origen i format diferenciat dels productes de Pascual.

El sector lacti passa per un moment convuls a causa dels baixos preus que, durant anys, s’han pagat als ramaders i que s’han aguditzat amb la guerra d’Ucraïna, que ha provocat un increment dels costos de les matèries primeres. Tot i que s’ha tingut en compte en el preu, molts ramaders han hagut de sacrificar bestiar i això fa que el sindicat Unió de Pagesos adverteixi que en els propers mesos pot faltar producte. Des de Pascual asseguren treuen ferro a l’advertència i asseguren que “continuem treballant al llarg de tota la cadena làctia perquè els nostres productes estiguin presents amb total normalitat als lineals i a disposició dels consumidors”.

Des de Pascual, no fan cap comentari respecte la queixa expressada la setmana passada pel president de la Cooperativa Plana de Vic, Vicenç Fabré, conforme costa d’arribar a acords amb l’empresa pel preu de la llet i, en conseqüència, signar el contracte d’aquest trimestre.

LA PREGUNTA

Creu que seran positius els aranzels anunciats per Donald Trump?

En aquesta enquesta han votat 198 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't