EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Poc convenciment d’anar pel carrer sense mascareta

Portar-la en espais públics deixa de ser obligatori, però no tothom ho veu clar

En un bar del centre de Vic hi esmorzen cada dimarts un grup d’extreballadores de Puigneró que han anat mantenint el contacte malgrat el tancament de les fàbriques tèxtils. Ara la majoria estan jubilades, però tot i el pas del temps continuen compartint l’afició per la Bonoloto i el gust de trobar-se almenys un cop a la setmana. Aquest últim any i mig la pandèmia no els ho ha posat fàcil. S’han hagut de conformar amb els missatges a través de WhatsApp, però amb la flexibilització de les mesures i la reobertura de bars i restaurants també va reviscolar la cita dels dimarts. A la d’aquesta setmana, una d’elles hi arribava encara amb doble mascareta i, assegudes en una terrassa a la rambla del Carme, totes coincidien a assegurar que continuaran duent-la malgrat que deixi de ser obligatori en espais exteriors.

La seva opinió la comparteixen molts dels ciutadans a qui EL 9 NOU ha preguntat els últims dies. Montserrat Roca i Pilar Ruiz formen part d’un altre grup d’amigues que té per costum trobar-se a mig matí. Dimarts, aprofitant el mercat a la plaça Major, seien a tocar de les voltes: “És veritat que tens sensació d’ofec i que ara a l’estiu fa venir encara més calor, però a la televisió cada dia van donant els números de morts i ingressats. Ens sentim més segures amb la mascareta”. El punt de vista de Sol Vilamala, Imma Sanyé, Isabel Galvany o Roser Galobardes és el mateix: calma, prudència i no tenir pressa de fer-ho tot de cop després d’uns mesos molt complicats. “Jo soc reticent a treure-me-la perquè em tapa les dents, les arrugues i la papada”, comentava entremig del mercat una altra senyora de 83 anys.

D’acord amb el decret llei aprovat pel Consell de Ministres, a partir d’aquest dissabte la mascareta deixa de ser obligatòria en espais exteriors, però tot i això sí que s’haurà de fer servir quan sigui impossible mantenir les distàncies i en esdeveniments multitudinaris com concerts o manifestacions.

Els indicadors que mesuren l’evolució de la pandèmia continuen estables a Osona i el Ripollès, amb un risc de rebrot de 86 i 4 punts i gairebé 90.000 persones a les quals s’ha administrat la primera dosi de la vacuna, la meitat de la població de totes dues comarques. També és de destacar que gràcies a l’avanç de la campanya l’edat mitjana dels osonencs i ripollesos que contreuen la Covid-19 ha baixat a 30 anys. Els únics municipis que es troben actualment en semàfor en vermell són Seva, on s’han detectat 12 positius en 14 dies, Centelles (7), Roda de Ter (4) i les Masies de Roda (2).

A escala catalana, el grup de recerca BIOCOM-SC, de la UPC, ha alertat d’un creixement de la pandèmia a causa de la situació de Barcelona ciutat i la propagació entre els joves. És per això que els experts demanen a la població no vacunada evitar els entorns de risc, els interiors sense mascareta i els espais amb molta gent, encara que siguin a l’aire lliure. La Comissió de Salut Pública del govern espanyol també ha aprovat aquesta setmana que les persones amb la pauta completa considerades contacte estret d’un positiu no hauran de fer la quarantena.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 262 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't