EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Activistes de còmic

Un autodenominat Equipo Mazinger s’atribueix els atacs a símbols independentistes

El robot de dibuixos animats que lluitava contra la maldat i el terror i a favor de la pau ha inspirat els autors dels atacs a símbols independentistes. Un denominat Equipo Mazinger no només s’atribueix algunes accions –va deixar la seva empremta “Equipo MZ” en el que ja és el penúltim atac al turó del Puigsagordi– sinó que a més a més les grava en vídeo i les penja a YouTube per als amants del gènere Torrente, el brazo tonto de la ley.

L’activitat del grup a les xarxes socials ha estat intensa aquesta tardor i han creat perfils falsos a Facebook des d’on es vanaglorien dels seus actes i reben multitud de mostres de suport per part d’altres usuaris. Els suposats components del grup utilitzen perfils amb els noms de Manuel Alfonso i Julio España, aquest últim creat al mes de setembre, i es localitzen a Tarragona. A les gravacions no mostren el rostre o el porten tapat i en algunes ocasions España vesteix una samarreta amb els colors d’aquesta bandera.

Dimarts al matí el mateix Alfonso es delatava amb un missatge a Facebook adjuntant l’enllaç de la notícia d’EL9NOU.CAT de la restitució divendres de l’estelada del Puigsagordi deu dies després del darrer atac. Efectivament, a aquella hora el pal i l’estelada ja no hi tornaven a ser per cinquena vegada en quatre mesos. Un parell de dies més tard penjarien el vídeo de l’acció, així com també n’hi ha d’una d’anterior, en els quals desafien els que vulguin tornar a posar l’estelada.

La successió d’atacs, però, ha esperonat els ajuntaments de Balenyà i Centelles a intervenir-hi, el primer perquè és d’on és el turó i el segon perquè hi organitza l’aplec que s’hi fa cada primer de maig. Josep Arisa, regidor de Centelles, explica que “hem acordat fer una acció conjunta els dos municipis i tornarem a posar el pal on sempre hi havia hagut la bandera. Intentarem que quedi clavat a terra fent una base ferma”. “Ho gestionen les assemblees de l’ANC dels dos pobles i ho paguem els ajuntaments”, aclareix Anna Magem, alcaldessa de Balenyà. També s’estudia fer una neteja conjunta de la falda de la muntanya per treure els pals i altres restes que la gent hi ha anat estimbant.

Mentre els atacs al Puigsagordi s’han dut a terme de nit, el Equipo Mazinger també ha actuat a plena llum del dia. Per exemple, per retirar pancartes a favor dels presos polítics que hi havia a Tagamanent. Una, en el trencant d’entrada a Aiguafreda per la C-17 i l’altra, penjada de 80 metres un quilòmetre més avall, prop de Sant Martí de Centelles, que van requerir tècniques d’escalada. De fet, presumeixen de tot un arsenal d’eines per dur a terme les seves atrocitats i les justifiquen remetent-se al discurs dels partits unionistes en defensa de la neutralitat de l’espai públic, sense tenir present que també estan intervenint en propietats privades on els símbols s’hi col·loquen amb autorització dels seus propietaris. Que aquest escamot espanyolista s’hagi fixat en un dels primers herois del ‘manga’ és, potser, només una pura coincidència.

 

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 892 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't