EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els advocats d’ERC entren els escrits perquè s’apliqui l’amnistia a Rovira i la resta de dirigents afectats

A més de la vigatana, hi ha Wagensberg, Jové, Salvadó, Garriga, Molina, Junqueras, Romeva o Bassa


11/06/2024
Vic

Les defenses jurídiques d’ERC han començat a entrar a partir de les 9 hores d’aquest dimarts tots els escrits demanant que s’apliqui la llei d’amnistia per tancar les 37 causes que afecten a dirigents del partit. Un cop publicada la llei al BOE, a primera hora d’avui, Esquerra ha activat els seus advocats per accelerar l’aplicació de la norma. Entre la quarantena de dirigents republicans que esperen quedar amnistiats hi ha noms com el de la secretària general d’ERC, la vigatana Marta Rovira -exiliada a Suïssa, i ara amb funcions de presidenta, després de la dimissió ahir d’Oriol Junqueras-; Ruben Wagensberg -també a Suïssa-; Josep Maria Jové, Lluís Salvadó, Natàlia Garriga, Marta Molina, el mateix Junqueras, Raül Romeva o Dolors Bassa.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts la llei d’amnistia als encausats del procés. Aquest era el darrer pas administratiu que faltava per permetre l’entrada en vigor la norma, aprovada al Congrés el passat 30 de maig. Des d’aquest moment, l’aplicació real de l’amnistia queda en mans dels jutges amb causes lligades al procés, que disposen de dos mesos per decidir si l’apliquen o no.

En cas de dubte, tenen la possibilitat de plantejar qüestions prejudicials a la justícia europea. Si no opten per aquesta estratagema, els jutges podran dictar “l’aixecament immediat” de les mesures cautelars que pesen contra els investigats, així com l’extinció de les ordres de detenció internacionals i estatals.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 768 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't