EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Aparten Joaquim Colomer del govern de Ripoll acusant-lo d’atacar companys amb perfils anònims

Li van retirar les atribucions el mateix dia que es feia públic que vol encapçalar una llista independent

Poques hores abans que divendres s’iniciés el Carnestoltes de Ripoll, l’equip de govern de l’Ajuntament va escenificar la crisi de govern més greu des que Jordi Munell n’és alcalde, ara ja fa 12 anys. Justament el mateix dia que EL 9 NOU havia publicat la intenció de Joaquim Colomer d’encapçalar una llista independent al municipi i de convertir-se en pal de paller d’aquesta nova formació que vol presentar-se a la meitat dels pobles de la comarca, el mateix Munell signava el decret de destitució del quart tinent d’alcalde i regidor i cap de l’àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa del consistori, i que alhora és també president del Consell Comarcal del Ripollès encapçalant el grup de Junts.

La raó de la destitució rau, segons Jordi Munell, en la “mala praxi política” consistent a haver dirigit crítiques a companys de l’equip de govern des de perfils anònims a les xarxes socials. Serveis informàtics del mateix Ajuntament de Ripoll van emetre dimecres un informe que segons va afirmar l’alcalde certifica que com a mínim un compte anònim de Twitter anomenat Cabró de Raça Ripollesa pertanyia a Colomer i s’havia gestionat des d’un número de telèfon que li proporcionava l’Ajuntament. Munell no només va condemnar aquesta pràctica, sinó que també va dir que “s’han passat límits ètics que no es poden tolerar” i va mostrar la seva predisposició en posar en coneixement del jutjat “algunes difamacions que ha fet cap a la meva persona” en el sentit d’haver permès tripijocs econòmics sent alcalde. També va detallar que des de l’any 2017 aquests perfils d’internet que atribueixen ara a Colomer han atacat antics regidors com Jordi Gumí, Xavier Cima o l’exconseller de Junts al govern català Jordi Puigneró.

Les sospites envers Colomer es van generar arran de la recepció fa temps de correus electrònics “utilitzant informacions malicioses que havien de sortir de persones de dins de la institució que hi tinguessin accés”, va relatar Munell. Dilluns passat l’alcalde va oferir la possibilitat de demanar perdó a l’autor d’aquestes accions durant una junta de govern, però ningú va donar-s’hi per al·ludit. L’explicació de Jordi Munell es va fer en una convocatòria de roda de premsa a 2/4 de 5 de la tarda a la Sala Eudald Pradell de l’Ajuntament de Ripoll secundada per cinc dels vuit regidors de l’equip de govern així com pel president de Junts al Ripollès, Joan Manso, i els consellers comarcals també del mateix partit Mònica Santjaume, Dolors Cambras, Josep Estragués, Joan Coma i Josep Maria Creixans, a banda de l’alcaldessa de Queralbs, Imma Constans. Munell va desvincular el cessament de la notícia de la candidatura independent de Colomer afirmant que “són accions diferents”, assegurant que ha estat una coincidència i que d’aquesta informació “no en tinc ni idea i m’és igual”.

Mitja hora abans el mateix Joaquim Colomer havia atès els mitjans a la plaça de l’Ajuntament per comunicar que havia estat destituït dels seus càrrecs.

L’actual regidor no adscrit va patir un tall a la línia de telèfon a mig matí de divendres mentre parlava amb la seva mare. Més tard va anar a l’Ajuntament va saludar l’alcalde i diferents membres del personal, i no va ser fins que va comentar-li la problemàtica amb el telèfon al secretari municipal que aquest no li va comunicar la decisió de l’alcalde. Joaquim Colomer creu que “haver-me allunyat dels factòtums polítics del partit a la comarca i al municipi pot haver provocat aquesta reacció” i va reafirmar no només el seu municipalisme i comarcalisme, sinó també que encara que hagi caigut a l’oposició continuarà treballant per Ripoll i ajudant en el que pugui a l’equip de govern. També va afirmar que en un futur consistori no descarta enteses amb el grup de Junts, un extrem que més tard sí que va excloure la candidata del partit de cara a les eleccions del 28 de maig, Manoli Vega, en el sentit que “amb Joaquim Colomer no hi pactaria per ètica política”.

Després de saber-se les acusacions envers Colomer, algunes persones properes al president comarcal han explicat que està valorant posar el cas en mans d’un advocat, i també que va resultar sorprès i afectat pel relat oficial de Junts. També vol estudiar la utilització d’un espai municipal per fer-hi una roda de premsa que s’entén que s’ha convocat en clau de partit (Junts) i de l’aparició de la notícia en mitjans de comunicació que cobren per informar de contingut municipal. Consellers de l’equip de govern del Consell Comarcal consultats també han mostrat el suport a Colomer.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 519 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't