EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Balasch s’autoproclama “l’alcaldessa de la gent”

Pere Aragonès, Marta Rovira i Marta Vilalta participen a l’acte central d’ERC a Vic.

A ERC estan convençuts que Maria Balasch serà la propera alcaldessa de Vic. “Durant més de 40 anys hem vist com en algunes ciutats hi ha hagut sempre el mateix color polític i no ha estat fins que ERC ha estat prou forta, fins que ERC ha capitalitzat l’impuls de canvi de la ciutadania que hem canviat, per exemple, més de 40 anys de govern socialista a Lleida. Si ho vam fer a Lleida, ho farem a Vic”, deia el president de la Generalitat, Pere Aragonès, divendres durant l’acte central de campanya de la candidatura dels republicans a Vic.

Aragonès va assegurar que trencaran amb l’hegemonia de les elits “de sempre” que fa 40 anys que es reparteixen el poder. “Els del color vermell i el blau turquesa”, de qui no accepta “lliçons”. “Avui el principal àmbit de poder a Catalunya del PSC és Rodalies de Renfe i és el pitjor servei de transport que hi ha al nostre país.” De Junts, va criticar els “11 anys” que han dirigit l’ACA. “Ens van deixar, ells sí, amb una sequera d’inversions de les quals ara en paguem les conseqüències.”

Maria Balasch va parlar amb absolut convenciment que serà alcaldessa. “Seré la primera alcaldessa republicana de Vic”, diu al vídeo de presentació amb el qual van obrir l’acte. I durant la seva intervenció va assegurar que serà “l’alcaldessa de la gent. Aquest és el meu compromís”. Balasch també va presumir de ser l’única candidatura que, a banda del programa per a la ciutat, compta amb un programa comarcal amb projectes com el finançament de l’Hospital Universitari, el conveni programa de la UVic, el desenvolupament del corredor ferroviari i una xarxa internodal de transport públic. “El 28 de maig direm adeu a la majoria absolutista i hola a la primavera democràtica. Direm ben fort que volem un Vic d’una velocitat i no de dues.”

El canvi a la ciutat “ja va ser possible” el 2015, deia la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que va intervenir des de l’exili a Suïssa, “però algú es va fer enrere” i aquesta vegada està convençuda que no serà així. “Quantes vegades ens han dit que a Vic ja s’hi viu prou bé, així resignadament”, deia Rovira. “S’hi viu bé, però tothom ha de tenir els mateixos reptes i oportunitats”, afegia. Rovira va dir, després de la derogació del delicte de sedició, que “encara trigaré una mica més a tornar” pel que pugui passar amb la causa del Tsunami Democràtic, que “segueix el mateix patró” que la resta de casos de “repressió” sobre l’independentisme.

LA PREGUNTA

Creieu que és cert que la gent va als supermercats a una hora concreta per lligar?

En aquesta enquesta han votat 140 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't