EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Bruch, reelegit a Prats amb el suport d’ERC

Movem, de Montse Juvanteny, passa a l’oposisció

Contra tot pronòstic, Junts per Prats ha canviat de soci de govern. Jordi Bruch, líder del grup, va ser reelegit dissabte alcalde de Prats de Lluçanès amb el suport d’ERC, formació encapçalada per Montse Boladeres que en els últims quatre anys ha estat a l’oposició. El dia abans del ple d’investidura, els dos grups van fer públic un pacte de govern inèdit que ha desplaçat a l’oposició Movem Prats, des del 2019 soci de govern de Junts.

En el ple d’investidura es van posar a votació dues candidatures. La de Jordi Bruch, que va obtenir els suports dels quatre regidors del seu grup i els dels quatre d’ERC, i la de Montserrat Juvanteny, cap de llista de Movem, que va tenir el vot dels seus tres regidors.

Juvanteny va destacar l’increment de vots de Movem i va expressar els seus dubtes sobre el pacte Junts-ERC: “Ens queda la incertesa de com els dos grups de govern gestionaran les seves discrepàncies històriques, i ens queda també la incertesa de si aquest pacte ha sigut pensant en el poble o en altres interessos”. Va assegurar també que estaran “lluny de l’oposició barroera” dels “últims quatre anys”.
Des d’ERC, Boladeres va parlar d’una “nova etapa” i d’un “gest de responsabilitat”. “Ens hem posat d’acord dues tradicions oposades electoralment i durant molts anys, tot i que també ens hem posat d’acord en múltiples votacions”, va afirmar Boladeres, que alhora va posar en valor el nou equip de govern. “Sumant ens en sortirem millor, de la discrepància en farem virtut”, va dir. També va parlar de “moment històric” per a la comarca del Lluçanès.

Bruch va explicar que des de l’endemà de les eleccions va intentar, sense èxit, confeccionar un equip de govern que inclogués els 11 regidors. Tot i això, va definir el nou govern com a “ampli, fort i rigorós fruit d’una entesa i generositat” i va parlar d’un “full de ruta i objectius consensuats” amb ERC per tal de fer front als “reptes immensos” que té tant Prats com la comarca.

L’acord de govern Junts-ERC, que van empatar a quatre regidors amb una diferència de només 10 vots, s’ha de desgranar en els pròxims dies. El que de moment s’ha anunciat és que l’alcaldia quedava en mans de Junts i que la primera tinent d’alcaldia serà Boladeres. Tot i que no n’han transcendit els detalls, sembla que el principal escull per reeditar un pacte entre Junts i Movem ha estat la petició dels independents de compartir l’alcaldia.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 249 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't