EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Chantal Pérez vol sacsejar Ripoll “després de 12 anys de govern dels de sempre”

El programa d’ERC pivota en tres eixos: capitalitat, sostenibilitat i igualtat, amb 12 propostes concretes

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va ser una de les primeres persones a assabentar-se que Chantal Pérez seria la candidata d’ERC a Ripoll, en una visita a Llanars dos anys abans. La casualitat també fa que Pérez estiuegi a Pineda de Mar, la població natal del president. Per tant, era gairebé obligat que Aragonès acompanyés Pérez en l’acte de presentació del programa, aquest dilluns a la plaça de la Lira. Un míting amb tota l’artilleria que va servir per aixecar el teló de la campanya electoral a Ripoll després de la treva pactada per festa major.

Amb el lema “Una altra manera de fer”, la número 1 d’ERC va deixar clar que només hi ha dues opcions: “O segueixen els de sempre, que porten governant 12 anys i continuem en decadència, o sacsegem Ripoll com ja va fer la Teresa Jordà”. La “tirania” de Junts serà difícil d’enderrocar, perquè ERC mai ha superat els sis regidors, però amb la marxa de Jordi Munell l’horitzó electoral és més incert. L’aposta dels republicans per Pérez, amb un perfil discret i treballador, vol capgirar la tendència. Sobre el canvi, Aragonès hi afegia que la fórmula a Ripoll ja està “esgotada” i es necessiten “noves idees, propostes i equips”.

L’altra manera de fer que pregona la candidata d’ERC es resumeix a “governar pel benestar de les persones i posar-les al centre de les polítiques”. Això es tradueix en la promesa de crear una oficina d’atenció al ciutadà a la Sala Abat Senjust, “perquè tothom tingui un accés fàcil a l’Ajuntament”. El programa electoral dels republicans es divideix en tres eixos principals: la capitalitat, la sostenibilitat i la igualtat. En l’àmbit de l’habitatge tenen detectat, per exemple, que hi ha molts pisos buits i antics al barri Vell. Plantegen comprar un edifici l’any per rehabilitar-lo i ampliar el parc públic.

També proposen impulsar una ruta de caplletres en algunes façanes i, d’aquesta manera, explicar la història de Ripoll. El canvi a un model de policia de proximitat, la pacificació del trànsit, la construcció d’una casa d’oficis i un parc infantil i juvenil temàtic o l’obertura de la Font Viva són altres dels punts destacats del programa.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 51 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't