EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Citen a declarar dos ripollesos pels talls del 27 de març a l’AP-7

Els joves vinculats als CDR del Ripollès no han decidit si aniran a declarar

El Jutjat d’Instrucció número 7 de Figueres ha citat a declarar dos ripollesos, Jordi Hostench i Oriol Escarrà, pels talls a l’autopista AP-7 i la N-II el 27 de març, després de la detenció de Carles Puigdemont i l’empresonament d’alguns membres del govern. Tots dos estan vinculats al CDR de Ripoll –Hostench també és militant de la CUP– i formen part de la mateixa causa que s’ha obert a altres persones de les comarques de Girona.

Com publica aquest dilluns EL 9 NOU, els dos joves han d’anar a declarar el 22 de juny a Figueres i aquest dilluns es presenta una campanya conjunta a Girona en suport a tots els citats. També es preveu, abans del dia de la declaració, fer una acció de suport a Ripoll. Segons Hostenc, es van fer identificacions de forma arbitrària i a ells els van identificar “lluny d’on eren els talls”, en un aparcament. Assegura que es tracta d’una “persecució judicial per defensar la República”. Per ara Hostench i Escarrà no han decidit si es presentaran a declarar o no o si entraran al jutjat i s’acolliran al dret a no fer-ho.

Aquests no són els únics ripollesos que han estat citats per tallar carreteres. Fa unes setmanes ho van fer, pel tall a Coll d’Ares el 8 de novembre, les alcaldesses de Vallfogona i Pardines, Carme Freixa (ERC) i Núria Pérez (ERC); el regidor d’ERC a Ripoll Roger Bosch, i els regidors de la CUP a Ripoll i Campdevànol, Santi Llagostera i Mariona Baraldés.

Expectació en el debat a la jornada dels CDR del Ripollès

L’església de Sant Pere de Ripoll es va omplir dissabte en el debat sobre la repressió organitzat pels Comitès per la Defensa de la República del Ripollès. La jurista Mercè Barceló va detallar les violacions de drets civils que el Col·lectiu Prada ha denunciat a Europa, mentre que Àngels Folch, de la sectorial d’Educació de l’ANC, i Mariona Baraldés, regidora de la CUP de Campdevànol, van explicar casos concrets: la situació d’autocensura que s’està donant a escoles i el cas dels electes del Ripollès en procés judicial. Bea Talegón va situar l’origen en els canvis al Codi Penal i en les funcions del Tribunal Constitucional. A la imatge, la taula moderada per Jordi Vilarrodà, d’EL 9 NOU.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 189 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't