EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La columna de Manlleu s’afegeix a la Marxa dels Vigatans d’aquest divendres

Representants de 24 pobles es trobaran aquest divendres al vespre a Vic, en una Diada amb la consigna de recuperar la mobilització del carrer

L’acte d’homenatge a Anna Piella organitzat per Òmnium Osona-Lluçanès va ser el tret de sortida a una setmana marcada per la Diada de Catalunya. A Osona, la celebració de l’Onze de Setembre viurà el punt culminant aquest divendres amb la Marxa dels Vigatans.

Enguany, la commemoració dels fets de 1714 posant el focus en el pacte que van signar diverses personalitats de la Vegueria de Vic l’any 1705, que donaven suport a Carles d’Àustria en la Guerra de Successió contra Felip V de Borbó, arriba a la 21a edició.

Una de les novetats serà la columna de Manlleu, que portarà per nom Regàs i Cortada. Encapçalada per l’homenatjada d’enguany, Anna Piella, sortirà a 2/4 de 6 de la tarda de l’estació de Manlleu. Un cop recorregut el camí a peu fins a Vic, està previst que amb la resta de columnes d’Osona entrin a la plaça Major a 2/4 de 9 del vespre.

Allà començarà la marxa de torxes que portarà a tots els participants fins a la plaça de la Catedral. Serà en aquest punt on tindrà lloc l’acte principal de la jornada.

Des d’Òmnium, i durant l’acte d’homenatge a Piella, el president de l’entitat, Alfred Verdaguer, va voler fer visible que a l’escenari “hem canviat l’estelada per la bandera negra” –que significa resistir sense treva fins al final– “i això vol dir que fem un pas més”.

De fet, recuperar la mobilització de la ciutadania és un dels objectius d’aquesta Diada, i en aquest sentit Verdaguer va exclamar que amb la Marxa dels Vigatans “tornarem a alçar la veu, i ho farem les vegades que faci falta”. En el seu discurs, el president d’Òmnium Osona-Lluçanès va llançar un missatge als polítics: “No estem per cap pacte que no sigui respectar el mandat de l’1 d’octubre”.

D’altra banda, Osona i el Ripollès es tornaran a mobilitzar de cara a la manifestació que es farà dilluns a Barcelona. Des d’Osona sortiran una quinzena d’autocars i des del Ripollès, dos. La xifra és similar a la que es va assolir en l’edició de l’any passat. En l’última dècada, i en plena efervescència del procés independentista, s’havien assolit xifres de rècord: fa 10 anys, per exemple, van sortir d’Osona i el Ripollès 144 autocars i el sostre es va assolir el 2015, amb 190.

Enguany, el lema de la manifestació organitzada per l’ANC és “Per la independència, via fora! Tothom als carrers”.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 301 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't