EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Còmoda victòria de Pol Barnils, que serà el nou alcalde de Seva

Sumem que recollia l’electoral de Gent per Seva, ha obtingut set regidors pels quatre de Junts

Un combat a dos només pot tenir un guanyador. I en aquest cas, la victòria ha estat rotunda. Pol Barnils, candidat de Sumem, serà el nou alcalde de Seva després d’imposar-se amb claredat a la llista de Junts que encapçalava Gil Vilarrasa. D’aquesta manera, Seva ha apostat per la continuïtat.

Fa vuit anys, ERC havia empatat a cinc regidors amb l’aleshores CiU, amb només sis punts de diferència entre uns i altres. El 2019, els republicans van obtenir majoria absoluta amb un regidor més –es van quedar a una setantena de vots de sumar el setè–, i la diferència entre les dues formacions es va eixamplar fins als 22 punts. En tots dos casos, però, hi va haver una tercera llista en discòrdia, Gent per Seva, l’escó dels quals va ser clau el 2015 per decantar la balança a favor d’ERC. Aquest any, amb l’electorat de Gent per Seva integrat dins la llista de Sumem, marca blanca d’ERC, la contesa es reduïa a un cara a cara entre Pol Barnils, que recollia el testimoni de Xavier Rierola i Maria Anna Pineda, els dos alcaldes que l’han precedit dins de la mateixa formació, i Gil Vilarrasa, que repetia per tercera vegada al capdavant de la llista de Junts. Al final, Sumem ha acabat obtenint el setè regidor, mentre que Junts s’ha quedat amb els quatre que ja tenia. La diferència entre les dues formacions s’ha enfilat fins als 26 punts.

“Estem molt contents; el setè regidor era el gran objectiu”, es felicitava Pol Barnils aquest diumenge al vespre, convençut que els resultats esdevenen un reconeixement “a la feina ben feta” d’aquests últims anys de govern i un aval “per continuar tirant endavant tots els projectes que tenim sobre la taula”.

Barnils, que s’estrenava com a cap de llista, ja havia actuat com a primer tinent d’alcalde i regidor de Comunicació i Joventut aquest mandat, un bagatge que ara podrà aportar als nous reptes que haurà d’assumir com a alcalde. Es dona la circumstància que dins del seu equip comptarà amb l’experiència dels dos alcaldes que l’han precedit, Rierola i Pineda.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 55 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't