EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Diada de mobilització

Osona i el Ripollès desplacen fins a 140 autocars a la manifestació d’aquest dimarts a Barcelona

Els trams 18, 19 i 20 de la manifestació per la Diada a Barcelona, que corresponen al Ripollès, el Lluçanès, Osona, el Moianès i el Solsonès, han quedat plens aquest dilluns. Com és habitual, les inscripcions s’han anat accelerant a mesura que s’acosta l’Onze de Setembre i aquest cap de setmana han estat una constant. Tot i això, per la camprodonina Carla Soler, membre del secretariat nacional de l’ANC, “no reflecteixen l’assistència que esperem. Hem venut més samarretes i més places d’autocar i la sensació és que tothom està decidit a venir, però també que hi ha molta gent que no s’inscriu”.

Tal com destaca, la demanda de busos ha crescut lleugerament respecte a altres anys. Osona (124), el Lluçanès (4) i el Ripollès (12) en sumen 140, però en el darrer cas, per exemple, s’ha superat en tres la xifra de 2017. Vic continua sent la població d’on en marxaran més, un total de 22. Des de l’equip coordinador de l’ANC d’Osona, Jèss Carol hi afegeix també que hi ha un volum important de manifestants que es desplaçaran en cotxe particular: “Vindran directament des d’on hagin passat els dies de pont”.

L’objectiu de la mobilització d’aquesta Diada és exigir al govern català que faci efectiva la República catalana, però Soler subratlla la necessitat d’agafar forces per una tardor que preveu “dura. La de l’any passat va començar d’una manera molt maca, perquè l’1-O ens va unir com a societat. Aquest dimarts volem que la gent torni a casa veient que podem cridar junts, que estem units i que això ens fa forts”. Carol recorda també la proximitat dels judicis als presos polítics i exiliats i defensa que aquest Onze de Setembre serà “l’inici d’una mobilització que s’ha de mantenir a mesura que es vagin succeint”.

La Diada tindrà com a gran protagonista l’onada sonora prevista a les 17.14. Cinc minuts abans, el so de les gralles donarà pas a un silenci que l’ANC vol que sigui “d’atenció i expectació, no de dol”. Quan es llanci el coet, començarà l’onada i cada manifestant podrà cridar el que vulgui.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 275 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't