EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Dues renúncies de Junts podrien fer entrar un regidor fantasma del PSC a Espinelves

Francesc Bringueret, que el 28 de maig va treure 21 vots, ni viu ni està vinculat al poble

La cap de llista d’Estimem Espinelves-Junts ha anunciat que no prendrà possessió de l’acta de regidora al ple d’investidura previst per aquest dissabte a les 10 del matí. Segons explica la mateixa Núria Delgado en una carta adreçada als veïns, després de vuit anys en equips de govern liderats per l’alcalde Joan Manel Claveria, “vaig decidir encapçalar una nova candidatura. L’objectiu era portar a terme un projecte i una manera diferent de fer les coses”.

En no obtenir el suport necessari –el seu grup va treure dos regidors i el vinculat a ERC, tres, majoria absoluta–, Delgado ha decidit fer un pas al costat: “No ha estat fàcil, però crec sincerament que el millor per a la nostra estimada Espinelves és que la candidatura guanyadora pugui desenvolupar el seu programa sense oposició”.

Es tracta d’una renúncia que desencadena una successió d’efectes en cadena. El primer, que Esther Masó, la número 3 de Junts i qui la podria rellevar, tampoc té intenció d’entrar a formar part de l’Ajuntament. Escriu a la mateixa carta que han patit “el joc brut” de la política: “Persones que encara for-men part del consistori han anat escampant mentides sobre les nostres intencions si governàvem. D’això n’hi ha que n’han tret un gran rendiment i la decisió majoritària del poble ha estat fer confiança a un altre equip. S’ha de respectar”.

En un plenari amb cinc cadires –tres les ocuparà Espinelves pel Futur-AM, el grup vinculat a ERC, i una Toni Tanyà, de Junts–, tot plegat obre la porta de l’Ajuntament a Francesc Bringueret, el candidat que presentava el PSC. Un cap de llista dels anomenats fantasma en el sentit que no té cap vinculació amb el municipi, sinó que viu al Vallès Occidental i als comicis del 2019 el seu nom constava, per exemple, a la quinzena posició de la llista socialista a Castellar del Vallès.

A l’espera de qui acaba prenent possessió al ple d’aquest dissabte, una altra incògnita és si la pèrdua d’un dels dos regidors de Junts a Espinelves podria tenir derivades al Consell Comarcal. Tal com ha anat resseguint EL 9 NOU, ERC es va imposar en vots a Osona el passat 28 de maig, però Junts en regidors i totes dues forces han quedat empatades a l’ens comarcal amb 11 consellers.

LA PREGUNTA

Creieu que és cert que la gent va als supermercats a una hora concreta per lligar?

En aquesta enquesta han votat 131 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't