EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El jutge del cas Tsunami denega a Marta Rovira declarar des de Suïssa

Està citada, junt amb sis persones més, en el marc de la instrucció del cas pel que se l’acusa d’un delicte de terrorisme

El 9 Nou
17/05/2024
Vic

El jutge que instrueix el cas Tsunami, Manuel García-Castellón, ha denegat a la secretària general d’ERC, la vigatana Marta Rovira, poder declarar dimecres per videoconferència des de Suïssa, on viu exiliada des de 2018, en la investació oberta contra ella dins del cas Tsunami i en què se l’acusa, junt amb altres persones, d’un delicte de terrorisme. El jutge l’ha emplaçat a fer-ho des de Barcelona, on consta el seu domicili.

García-Castellón accepta el sistema de videoconferència, però no des de Ginebra. El motiu que esgrimeix és que per delcarar telemèticament des de Suïssa caldria cursar una comissió rogatòria internacional, cosa que dilataria el procés.

En total són set els investigats que dimecres haurien de declarar davant del jutge García-Castellón pel cas Tsunami. A banda de Rovira tamb´çe hi ha Josep Lluís Alay, assessor de Carles Puigdmont, l’empresari Oriol Soler, l’exconseller d’ERC Xavier Vendrell, la dirigent d’ERC Marta Molina, l’activista Jaume Cabaní, el periodista Jesús Rodríguez i el dirigent d’Òmnium Oleguer Serra. Aquests tres últims, com Rovira, també estan exiliats a Suïssa.

Dimecres passat, Marta Rovira va anunciar que el proper 30 de novembre, coincidint amb el congrés nacional extraordinari que ha convocat ERC, deixarà el càrrec de secretària general del partit.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 296 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't