EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El Lluçanès impulsa una marxa per la llibertat dels presos polítics

Aquest dilluns acaba a les presons madrilenyes una cursa per relleus iniciada al Parlament

El 9 Nou
30/04/2018
Prats de Lluçanès

Una marxa atlètica per relleus per demanar la llibertat dels presos polítics ha unit el Parlament de Catalunya amb els centres penitenciaris madrilenys on aquests estan en situació preventiva per ordre del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. La marxa va començar divendres al matí i té previst arribar aquest dilluns al matí de forma simultània a les presons Soto del Real i Estremera, per a la tarda tornar-se a trobar les dues capçaleres a Alcalá-Meco.
En un primer moment estava previst iniciar el recorregut en un lloc menys emblemàtic, Prats de Lluçanès, i és que és en aquesta població des d’on s’ha organitzat aquesta iniciativa, a la qual posteriorment s’hi han adherit col·lectius com Òmnium Cultural, l’ANC o la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. La idea va sorgir del col·lectiu Set de Córrer i altres independentistes del poble i entre un grup reduït de persones s’han encarregat de l’organització d’una activitat que requereix d’una logística molt detallada. “Cadascú hi ha aportat el que ha pogut, jo per exemple he fet els contactes amb les famílies dels presos”, comentava l’alcalde, Isaac Peraire, que divendres era a Alcalá-Meco a visitar Dolors Bassa i Carme Forcadell i aquest dilluns hi torna per ser a l’arribada de la marxa.
En un primer moment es va contactar amb les famílies d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart perquè hi donessin el vistiplau, perquè ja fa gairebé quatre mesos que s’està preparant el recorregut, per camins on puguin passar els vehicles de suport i carreteres secundàries, que els impulsors han anat trobant sobre el terreny. Amb els empresonaments del 23 de març s’ha hagut de modificar el recorregut, que es bifurcava aquest diumenge a Algora (Guadalajara), per arribar fins al centre on hi ha empresonades les dones.
Els prop de 800km de recorregut s’han dividit en 16 sectors, amb quatre corredors en cadascun dels cinc relleus que s’han anat fent cada 10km, aproximadament. En total hi hauran participat més de 250 corredors, entre ells Núria Picas, que va fer el primer sector, amb final a Piera. Els participants han rebut moltes mostres de suport a Catalunya, tot i que hi han passat en bona part de nit, i en sortir-ne és quan s’han trobat amb dificultats com la pluja o la neu. Davant de la presó, els advocats rebran un llibre personalitzat per a cadascun dels nou presos i el relleu que s’han passat perquè els hi facin arribar.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 810 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't