EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

ERC de Santa Eugènia no participa al ple de la seva moció de censura

El canvi de govern l’han aprovat per unanimitat els cinc regidors de Junts i els tres dels independents

El grup de Som SEB-ERC, incloent-hi Cristian Parras, qui ha estat alcalde de Santa Eugènia de Berga des de les eleccions municipals de l’any 2023, no han assistit al ple amb què Junts i Independents aprovaven la moció de censura contra ells i, per tant, el relleu a l’alcaldia. Tot i això, els republicans sí que s’han presentat a portes de l’ajuntament abans de començar la sessió.

Seguint l’estela de dilluns, hi ha hagut crispació, crits, retrets i un ambient molt caldejat per part dels veïns, a banda que han acudit al poble tant dirigents i representants supramunicipals de Junts, entre els quals Laura Borràs, com d’ERC, per exemple els alcaldes de Viladrau (Margarida Feliu) i Sant Pere de Torelló (Jordi Fàbrega).

Laura Borràs, de Junts, saludant Xevi Fernández / Carles Fiter

A la sala de plens, la moció de censura ha tirat endavant per unanimitat, amb els cinc vots de Junts i els tres dels Independents que fins ara governaven de bracet amb ERC.

A fora, el ja exalcalde Cristian Parras reprenia el fil de les darreres setmanes, insistint que els arguments de la moció “no s’aguanten per enlloc”.

També ha posat en valor alguns dels projectes que ha tirat endavant el seu executiu, com el canvi de model del SAIAR o que es renovarà la gespa del camp de futbol, i ha vaticinat que arriben “temps incerts”: “Nosaltres optarem per una oposició constructiva, no anirem a destruir com alguns”.

L’alcalde de Santa Eugènia de Berga és ara Xevi Fernández, de Junts, que a les eleccions del 2023 es va quedar a pocs vots de la majoria absoluta. L’últim tram del mandat el rellevarà al capdavant del consistori Josep Sallent (Independents).

Fernández, ja amb la vara d’alcalde després que hagi prosperat la moció de censura contra Cristian Parras i Som SEB-ERC / Carles Fiter

LA PREGUNTA

Qui és favorit a les eleccions presidencials dels EUA?

En aquesta enquesta han votat 318 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't