EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

ERC i la CUP de Ripoll demanen responsabilitats per un missatge contra el col·lectiu LGTBIQ+

L’edil qualifica d'”inútil per a la societat” el xou d’una drag-queen que fa veure que serveix vi des dels genitals


23/09/2024

ERC i la CUP de Ripoll exigeixen responsabilitats després d’un missatge a la xarxa X del segon tinent d’alcalde i regidor d’Aliança Catalana (AC), Guillem Barranqueras, contra la comunitat LGTBIQ+. El missatge data del 17 de setembre.

Era una resposta a una imatge d’un espectacle amb una dragqueen que fa veure que serveix vi des dels seus genitals en un xou amb públic. En l’espectacle es veu com omple copes dels assistents. Un altre compte se’n feia ressò tot dient: ‘Defineix això en poques paraules’. El regidor contesta: “Sense cervell, inútils per a la societat”. Les dues formacions a l’oposició han exigit responsabilitats davant del missatge del regidor que consideren intolerable.

Els primers en denunciar-ho van ser des d’ERC del Ripollès on també s’hi han sumat els d’ERC de Ripoll. Els republicans creuen que missatges com els del regidor d’AC són “comportaments que s’han d’erradicar de la societat” i han reivindicat els “valors d’inclusió, respecte i igualtat”.

De la seva banda, els cupaires han lamentat que el partit que dirigeix Sílvia Orriols (AC) d’extrema dreta expulsés recentment l’alcalde de Ribera d’Ondara, Albert Puig, veí de Vic, per piulades contra la comunitat LGTBIQ+ mentre que a Ripoll “no s’ha dit res” sobre aquesta del segon tinent d’alcalde. “Condemnem enèrgicament actituds LTGBIQ+fòbiques i n’exigim responsabilitats”, conclouen. El partit també explica que no és la primera vegada que fa comentaris ofensius contra aquest col·lectiu.

L’alcaldessa avala el missatge del regidor

En declaracions a l’ACN, l’alcaldessa Sílvia Orriols dona la raó al regidor: “No s’assenyala el col·lectiu homosexual sinó que denuncia la teatralització absurda de determinats individus que no contribueixen a la plena normalització de l’homosexualitat o la transsexualitat”.

En aquest sentit, assegura que aquest tipus d’espectacles amb dragqueen “condueixen a la visió errònia de vici i perversió que hi ha encastada malauradament a la societat”.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 327 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't