EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

“Fer rodar” Roda

ERC-Roda Republicana inicia el compte enrere per a les eleccions municipals amb la presentació de Toni Mas, regidor que agafa el relleu a Roger Corominas com a cap de llista

“A Roda no hi vaig venir per atzar ni per caprici, sinó per amor. I soc al lloc on vull viure i amb qui hi vull viure.” És una de les confessions que va fer divendres Toni Mas, l’alcaldable d’ERC-Roda Republicana. Amb la seva presentació, el grup premia oficialment el botó del compte enrere per a les eleccions municipals del 2023, i ho va fer amb un acte carregat a parts iguals de política i pinzellades personals.

En una entrevista conduïda per l’actual alcalde, Roger Corominas, Mas va començar parlant d’humilitat i esforç –dos valors que “m’han inculcat des de petit”– per anar descabdellant altres facetes de la seva vida, com que és educador social, que no respon al perfil de militant d’ERC de pedra picada o que, sent de Manlleu, va arribar a Roda per la parella. Es va sumar al projecte dels republicans el 2018 i actualment comanda les regidories d’Esports i Acció Social, dues carteres de “contacte constant amb la gent”. És des d’aquesta perspectiva que va lloar la diversitat d’entitats que operen al municipi –futbol, bàdminton, petanca, els pescadors…–, però també les vicissituds que han hagut d’entomar com a equip de govern en un mandat marcat per la pandèmia i en què ha plogut sobre mullat, ja que “vivim en un món on hi ha necessitats bàsiques que no tothom té cobertes”. Citant diverses vegades com l’ha inspirat l’entrega política del seu germà Pep, exregidor a l’Ajuntament de Manlleu, Mas va dir que la certesa de formar part d’un món “estructuralment injust” el va portar a implicar-se ja de molt jove tant en sindicats com en associacions veïnals o el Grup de Defensa del Ter. D’aquest bagatge n’ha sorgit un esperit de “treball en equip” que, de fet, va ser el leimotiv més repetit pels diversos companys d’ERC-Roda Republicana que van pujar a l’escenari.

Corominas també va assenyalar que, a diferència de formacions independents, presentar-se sota el paraigua d’un partit polític ajuda a desencallar carpetes treballant a instàncies supramunicipals, i va posar l’exemple dels vuit pisos de lloguer social de la Sareb que ha aconseguit el poble gràcies a fer pressió des del Senat.

A l’acte hi van prendre part posteriorment Marta Rovira, amb un vídeo gravat des de Ginebra, i l’exconseller Raül Romeva, que va jugar amb el nom del poble com a verb: “Roden les coses vives, els projectes dinàmics, la gent que no s’atura davant les dificultats… Rodar ho fa qui busca solucions i no crea problemes.” De l’alcaldable, també reconeixent les semblances amb el seu germà, en va destacar “la humanitat” i “la capacitat de treball”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 452 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't