EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Calldetenes investeix Miquel Riera, entre els retrets d’ERC

“Ha pactat amb qui se suposava la causa i origen de tots els mals”, va dir Puigdesens

Junts continuarà governant l’Ajuntament de Calldetenes quatre anys més, després dels 12 amb Marc Verdaguer a l’alcaldia. Ara qui li pren el relleu –tot i que Verdaguer continuarà com a regidor– serà Miquel Riera, que dissabte va ser investit alcalde amb els vots de sis dels set regidors (va haver-hi un vot en blanc) que formaran el nou govern. Si en aquests 12 anys Verdaguer ha teixit acords amb Poble en Marxa-CUP, aquesta vegada ho han fet amb la llista independent Compromís per Calldetenes. Res estrany si no fos perquè al capdavant d’aquesta candidatura hi ha Jaume Mas, el que va ser alcalde durant 19 anys i a qui durant els darrers 12 Junts ha recordat sovint per lamentar l’herència que els va deixar.

És per això que Riera va acabar el seu discurs parlant de fer “foc nou. És el nostre compromís”. A l’hora d’explicar el pacte, Riera va dir que el 28 de maig les urnes “ens van dir que havíem de parlar” i la seva voluntat és “treballar en benefici de tots els calldetenencs, independentment dels ideals”. Després de tres setmanes de “moltes reunions, hem arribat a un consens amb Compromís per Calldetenes”. Riera va ser l’últim d’intervenir i va assegurar que “no m’agraden els retrets i les confrontacions. No vull un Calldetenes del no”.

Era la resposta al discurs de la portaveu d’ERC, Irene Puigdesens, que tot i guanyar les eleccions en vots i empatar a regidors amb Junts (4), comença el mandat a l’oposició. “Buscàvem un govern estable i de caire transformador. Aquest no és el discurs d’investidura que s’hauria hagut de fer”, va dir només prendre la paraula. Després de tres setmanes de negociacions a tres bandes, Puigdesens definia l’acord de govern de “cortina de fum”, ja que Junts ha pactat “amb qui se suposava la causa i origen de tots els mals. Qui ha estat alcalde durant 18 anys i va deixar un paisatge desolador”. És per això que lluny de la proposta transformadora que segons Puigdesens representava ERC, la portaveu d’ERC repetia que el nou govern representa els mateixos interessos de qui ha governat els últims 40 anys.

Qui la va replicar no va ser Jaume Mas, sinó el número 3 de Compromís, Rafael Gámez. Mas, a qui li va tocar presidir la mesa d’edat, no va intervenir durant el ple. Gámez va començar la intervenció llegint les definicions dels conceptes pacte, exclusió, autoexclusió i bé comú. Tot per explicar que ERC no és al govern pel seu intent de vetar Jaume Mas. “No som aquí per saber si algú s’autoexclou o ha intentat excloure a algú altre”, prosseguia explicant les primeres reaccions d’ERC i Junts durant les negociacions de les darreres setmanes. “Després de l’encaixada de mans, va haver-hi qui va voler excloure el nostre cap de llista. En canvi, amb l’altre grup ens va dir que per on s’havia de començar a treballar.” Gámez, tot recordant que el consistori es deu als veïns i que han tancat un acord programàtic amb Junts, va acabar el discurs assegurant que “totes les senyores Maria del poble no entendrien que no ho féssim així”.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 249 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't