EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Joan Roca i Arnau Basco optaran a la direcció del nou PDC a Osona

Joan Vergés, que ostenta el càrrec des de fa quatre anys, està valorant si es presenta a la reelecció


09/09/2016
Vic

El Partit Demòcrata Català (PDC) ha donat aquesta setmana el tret de sortida per a la renovació dels càrrecs territorials del partit. I, a Osona, ja hi ha dos candidats que han confirmat que optaran a la direcció del nou partit sorgit de l’extinta Convergència: l’alcalde de Gurb i president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, i l’alcalde d’Orís, Arnau Basco. L’actual president, Joan Vergés, que ocupa el càrrec des de l’any 2012, està avaluant si opta a la reelecció. El termini per presentar candidatures expira el 20 de setembre. Les votacions estan anunciades per al 30 de setembre i l’1 d’octubre.
Aquesta setmana el partit ha enviat als associats el reglament que regeix les primàries, motiu pel qual és ara quan s’han produït els primers posicionaments. Un, el de Joan Roca: “Sí, tinc la intenció de presentar candidatura”, confirma. Segons ell, “convé fer un canvi; el mateix canvi engrescador que hem fet a nivell de partit”. Nega que això sigui cap crítica a Vergés: “En cap moment. Jo també he format part de l’executiva, però ens hem de renovar, introduir idees noves… per fer un canvi del que va ser CDC al que és el PDC”. En la seva condició de president del Consell Comarcal, càrrec que exerceix des de fa sis anys, “he tingut interacció amb la comarca i això fa que hi hagi un conjunt de gent que m’hagi animat a presentar-me”. Cita, entre noms que li donen suport, el d’alcaldes com Carles Banús (Tavèrnoles), Rosa Vestit (Sant Quirze de Besora), Marc Verdaguer (Calldetenes) o Anna Franquesa (Santa Eugènia) “i molta altra gent”. “No estic sol, som un conjunt de gent”, conclou. No veu inconvenient que hi hagi més d’una candidatura.

I n’hi haurà més d’una perquè qui també ha anunciat la intenció de presentar-se és Arnau Basco. “Puc confirmar que em presento. He pres la decisió d’encapçalar una candidatura, molt transversal, que aglutini un canvi profund i també un canvi generacional. Hi ha una nova manera de fer seguint el que ha fet el PDC”, diu Basco. L’alcalde d’Orís no vol avançar, encara, noms de la seva llista: “L’important no són els noms. Som un grup de gent que tenim una manera similar de pensar, de veure les coses… estem treballant en el projecte”.

En aquest context, qui encara no s’ha decidit és l’actual president, Joan Vergés. “Tenim un projecte treballat i estem acabant de valorar-ho; crec oportú esperar perquè ningú se senti condicionat i tothom qui ho desitgi, amb llibertat, pugui presentar-se”. Segons ell, “que hi hagi candidatures és bo” i avança que, en cas que es presenti, “sempre he estat obert al diàleg, a la negociació i a buscar el consens”.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 879 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't