EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Junts confirma llista a Sant Julià, on segur que hi haurà alcaldessa

Les números 1 de tots els grups són per primer cop dones: Cris Suñén, Montse Sanz i Marta Cornellas

L’Ajuntament de Sant Julià i Vilalleons el liderarà el mandat 2023-2027 una alcaldessa. No perquè EL 9 NOU tingui la bola de vidre i sàpiga qui guanyarà les eleccions, sinó perquè la configuració de totes les candidatures ha acabat amb tres dones al capdavant. Cristina Suñén, actual regidora de Serveis Socials, Gent Gran, Voluntariat, Cooperació i Cultura, relleva Joan Carles Rodríguez com a número 1 d’AVV-AM (sota el paraigua d’ERC); Montse Sanz s’estrena d’alcaldable amb un grup d’independents de nova formació, i Marta Cornellas és la cap de llista de Compromes@s, a l’òrbita de Junts.

A diferència de les dues primeres candidatures, confirmades la tardor passada, aquesta última s’ha tancat els darrers quinze dies. Que després de setmanes de contactes i trobades sigui finalment una realitat triplicarà les opcions de vot al municipi respecte al 2019, quan als comicis només hi va concórrer AVV-AM, el color dels 11 regidors que integren actualment el consistori. Les altres dues formacions debuten en política municipal. Marta Cornellas havia de ser, de fet, l’alcaldable de la Veu del Poble, el grup d’independents, però tant ella com Mia Molist se’n van desvincular pel novembre i han pilotat la creació de la candidatura de Junts. Tot i els canvis en l’espectre postconvergent, presentant-se amb aquesta marca es pot considerar que recullen, ni que sigui simbòlicament, el testimoni de l’antiga CiU, partit que històricament ha tingut pes a Sant Julià i Vilalleons amb figures com l’exalcalde Joan Rosell (1995-2011). A les eleccions del 2019, tot i això, el grup no va articular candidatura i qui n’havia estat l’últim cap visible, Jaume Miravet, ara forma part d’AVV.

Cornellas explica a EL 9 NOU que no hi ha desavinença amb els independents, però la relació es va refredar perquè “no acabàvem de lligar en caràcters. Jo treballo de cara al públic i, en deixar-ho, molta gent ens deia tant a en Mia com a mi que ho intentéssim, que hi havia d’haver diversitat d’opcions”.

Va ser aleshores que va sorgir la possibilitat de presentar-se amb Junts. La llista l’encapçalarà la mateixa Cornellas, que té 45 anys i es dedica al sector comerç, i la conformen persones d’entre 20 i 72 anys “molt vinculades al poble, ja que la majoria hi viuen i hi treballen”. Quant a projectes, la candidata de Compromes@s apunta que “no tenim experiència a govern i no podem prometre grans canvis, sinó continuar el que ja s’ha fet molt bé, accelerar temes com la residència de gent gran i treballar des de l’Ajuntament valors que socialment es van perdent, com la proximitat o la sinceritat”.

En el cas d’AVV-AM, hi ha relleu després que Joan Carles Rodríguez, l’actual alcalde, hagi decidit no optar a un quart mandat. La llista pilotada per Suñén barrejarà cares que ja formen part del consistori amb algunes de noves, ja que pleguen, per exemple, Marc Vilarrasa o Divina Costa. Els independents encapçalats per Montse Sanz debuten en política municipal reivindicant la conveniència “d’aires nous” i amb ganes de “reactivar el poble” incidint en àmbits com el comerç o la cultura.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 97 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't