EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Junts omple l’auditori del Sucre en el míting final de campanya celebrat a Vic

Pesos pesants del partit com Turull, Rull o Borràs van ser al costat del candidat Albert Castells

Amb un auditori ple de gom a gom i amb els polítics apareixent des del fons de la sala a tot volum. L’inici de l’acte central de campanya de Junts en l’àmbit català celebrat aquest dijous al vespre a Vic ja indicava el tsunami d’optimisme electoral que s’estava a punt de viure. I és que amb oradors de la talla de Jordi Turull, Josep Rull o Laura Borràs i una platea entregada, l’èxit i la injecció d’eufòria entre els militants i molts candidats a l’alcaldia d’arreu de Catalunya estava assegurat. La nit la va obrir l’alcaldessa Anna Erra, que va defensar “el model Junts per governar els pobles i ciutats”. Un model, va explicar, que va “d’oferir oportunitats, escoltar” i en situacions complicades “aportar solucions”. Una proposta que Erra va assegurar que el candidat Albert Castells és capaç de mantenir i millorar.

Qui ha estat alcaldessa de Vic els últims vuit anys va baixar de l’escenari, però va ser present en tots els discursos de la vetllada. Qui la va definir gairebé amb poesia va ser Rull: “És la força serena i senzilla, la força constructora i constructiva”. En aquesta mateixa línia, Turull va fer posar el públic dret “perquè mai se’t podrà agrair tot el que has fet per Vic”. Els dos exconsellers també van llançar missatges amb una forta càrrega política.

Un exemple va ser la contundència del secretari general demanant que el president del govern, Pedro Sánchez (PSOE), “no ha de venir a Catalunya a demanar el vot, sinó a demanar perdó”. Disculpes “per la gestió de Rodalies, de la sequera o la repressió que pateixen els catalans”. Laura Borràs va donar ànims a alguns dels candidats osonencs a la sala –va citar la centellenca Carme Sayós i el manlleuenc Arnau Rovira–, abans de deixar pas al president a l’exili Carles Puigdemont. A través d’un vídeo enregistrat, també va ressaltar la feina feta per Anna Erra i va qualificar Albert Castells “com un continuador de la seva tasca”.

El candidat a l’alcaldia de Vic, Albert Castells, va sortir a escena amb energia, i mostrant-se més còmode en la improvisació que en la recitació del discurs. Una força que ell mateix es va encarregar de traduir en optimisme, tot assegurant estar segur de la victòria en les eleccions. Després d’apuntar que el repte “és mantenir i millorar un model de ciutat que funciona”, també va alertar el seu electorat. “Cal mobilitzar-se”, tot citant l’amenaça que podria suposar “la suma de diferents partits per treure’ns l’alcaldia”.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 327 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't