EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Junts permet a Lluís Ges ser alcalde però es queda a l’oposició

Aixequem i ERC governaran en minoria; Salom, la força més votada, en qüestiona la legimitat

Lluís Ges serà el nou alcalde de Tona i Aixequem i ERC reeditaran el govern bicolor dels últims quatre anys. Aquesta vegada, però, ho faran en minoria. La regidora de Junts, Berta Gonzàlez, va acabar decantant el seu vot en favor d’aquesta coalició, però ha optat per quedar-se a l’oposició. Una oposició on també hi haurà els sis regidors de Tona Avança, la formació liderada per l’exalcalde i exlíder de Junts Josep Salom, la força més votada a les eleccions del 28 de maig.

El partit es va resoldre gairebé a l’últim minut. El mateix dissabte al matí, representants d’Aixequem Tona (4), ERC (2) i Junts (1) encara llimaven els últims serrells. Les dues primeres formacions ja havien arribat a un acord per reeditar el govern, però faltava que Junts mogués fitxa per desempatar amb Tona Avança. Amb la sala de plens a vessar, l’expectació es va mantenir fins a l’últim moment. “Hem pres aquesta decisió amb serenitat i rigor, escoltant totes les parts i per unanimitat de tot el grup”, va defensar Gonzàlez, sobre qui estaven posades totes les mirades. La regidora de Junts va assegurar que s’havien decantat per Ges, jurista de professió, pel seu tarannà conciliador i cohesionador. “Ens genera confiança i té experiència en el món de l’administració local”, va reblar abans d’anunciar que des de l’oposició “fiscalitzarem la tasca de l’equip de govern, però amb esperit constructiu”.

Més tensa va ser la intervenció de Josep Salom, que, tot i oferir “mà estesa” al nou equip de govern “per tot allò que serveixi perquè el poble vagi millor”, no va escatimar crítiques a un pacte “de despatx”, que, segons ell, “no està legitimat per les urnes”. Salom va retreure als altres tres grups no haver “respectat la voluntat de la gent de Tona” i haver posat per davant “les rancúnies o desavinences personals”.
En to conciliador, la portaveu d’ERC, Judit Sardà, va animar a superar velles “inèrcies” i a treballar plegats “pel bé del poble”. En el mateix sentit, el nou alcalde, Lluís Ges, va comprometre’s a treballar “amb honestedat, generositat i capacitat de treball”. I ja va avançar que el programa inclourà algunes de les propostes apuntades des de Junts. També va animar Tona Avança a treballar des de l’oposició “fugint de populismes”, per trobar “punts en comú en benefici del poble”. Al final del ple no hi va haver foto conjunta. La tensió entre el públic, dividit en dos bàndols, es podia tallar amb un ganivet.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 797 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't