EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Junts proposa per a Manlleu un pla que reactivi l’economia local

Al centre, la nova illa de coneixement, més sòl industrial i més col·laboració publicoprivada

La plaça de Dalt Vila va acollir, ara fa quatre anys, l’acte central d’un Junts per Manlleu que arribava a la recta final de campanya corrent a l’esprint, havent tancat projecte, llista i candidat pràcticament a sobre la botzina. Aquest dimarts, mateix escenari, però antagonisme total de vibracions. El grup encara les municipals del 2023 amb l’experiència d’un mandat a govern, un “equip cohesionat” i la proposta de concentrar els esforços en quatre àmbits estratègics: coneixement, indústria i feina, seguretat, sostenibilitat i promoció, tant endins com de portes enfora. Això es concreta en mesures com reimpulsar les quatre grans fires que es porten a terme a la ciutat, incentivar el comerç i la restauració amb ajudes fiscals o, en seguretat, exigir una comissaria dels Mossos d’Esquadra que se sumi a la Policia Local i les seves noves unitats.

El programa del grup encapçalat per Arnau Rovira també inclou crear la figura del regidor de barri a Manlleu, accelerar la transició energètica o millorar la recollida de residus porta a porta, però l’acte de dimarts va demostrar que es volen distingir sobretot en política i gestoria econòmica, “més oportunitats”. Per això proposen un pla de reactivació de Manlleu sustentat en l’illa de coneixement que ha de néixer a tocar de la plaça Fra Bernadí, més col·laboració entre administració pública i agents privats i la posada en circulació o el desbloqueig del sòl industrial necessari per arribar a generar 1.700 nous llocs de treball.

“Tenim un gran equip, imaginació i direcció. Sabem quin mosaic volem per a Manlleu i com construir-lo”, va assegurar dimarts Rovira. L’alcaldable pujava a l’escenari després que l’haguessin precedit Lluïsa Bautista, David Bosch, Núria Roura, Pep Madrid… Un reguitzell d’integrants de la candidatura que van repetir diverses vegades la paraula “autoestima”. I és que el grup defensa la seva fórmula com la bona perquè, treballant des d’àmbits estratègics, la ciutat “torni a ser referent a Osona i el país”. Rovira va insistir, així mateix, en la lloança de l’equip: “Tenim diferents orígens, professions, edats, experiències de vida… som un mosaic ric en diversitat, representem la realitat de Manlleu”. Sobre ell, sociòleg de formació i ara responsable comercial en una empresa de logística, “mai m’hauria imaginat presentar-me per alcalde de la meva bonica ciutat, però ja en van dues, i crec que aquesta serà la bona”.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 511 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't