EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La candidata del PSC mostra des de Vic la seva “sorpresa” perquè el PP plantegi una moció de censura amb Junts

Laura Ballarín lamenta que els populars exportin a Brussel·les “debats nacionals” que no són capaços de solucionar aquí


04/06/2024

La candidata del PSC a les eleccions europees Laura Ballarín veu amb “sorpresa” que el PP plantegi un delicte europeu de traïció per impedir iniciatives secessionistes el dia després que el líder dels populars, Albert Núñez Feijóo, no descarti una moció de censura amb Junts. En una atenció als mitjans de comunicació des de Vic, Ballarín ha retret al PP que exporti a Brussel·les “debats nacionals” que no són capaços de solucionar aquí. “Ho han fet aquests últims 5 anys. Fan soroll i els seus companys de grup parlamentari comencen a estar una mica cansats”, ha dit. Es tracta, segons ha afegit, d’una “cortina de fum” perquè es parli d’altres temes i no dels “seus desgavells”.

Ballarín ha reivindicat que el PSC ha apostat per la “convivència i el diàleg” i que el 12-M els ciutadans van avalar aquest full de ruta. Per aquest motiu, ha assegurat que els socialistes no es desviaran d’aquesta direcció.

També ha contraposat l’actitud dels socialistes amb la del PP assegurant que ells no van a Brussel·les a exportar “debats nacionals”. Segons Ballarín, la proposta del programa electoral del PP d’un delicte europeu de traïció és una “cortina de fum” perquè es parli d’altres temes. “I una mostra més que Feijóo l’únic que vol és el poder pel poder amb diferents receptes”, ha dit.

Pel que fa al debat de candidats d’aquesta nit a TV3, la candidata espera que serveixi per parlar d’Europa. Segons ha dit, a cada eleccions s’ha de parlar del que es juga a cada eleccions. “El 23-J vam parlar del que es jugava Espanya, el 12-M vam parlar del que es jugava Catalunya i ara toca parlar del que es juga Europa”, ha conclòs. En aquest context, Ballarín ha demanat a la resta de candidats que centrin el debat en les seves propostes de cara a la pròxima legislatura del Parlament Europeu.

Crida a “concentrar” el vot

La candidata també ha fet una crida a “concentrar” el vot als socialistes davant l’auge de la ultradreta a Europa i s’ha dirigit “més enllà de les fronteres ideològiques” del PSC. “Fem una crida també a tots els demòcrates i europeistes perquè ens hi juguem moltíssim”. En aquest sentit, ha insistit que només hi ha dues opcions: o més Europa o més ultradreta.

Pel que fa a la l’abstenció, ha demanat als ciutadans que no es quedin a casa perquè la ultradreta sí que està mobilitzada. “L’única manera de parar-ho serà anar a les urnes”, ha proclamat.

Ballarín ha explicat des d’Osona que està recorrent diferents comarques per conèixer la realitat dels municipis i veure l’impacte dels fons europeus als ens locals. I, en aquest sentit, ha defensat que tots som Europa. “És Osona, és Torelló i és Vic. Tots podem decidir el rumb de la Unió Europea”, ha dit.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 160 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't