EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La CUP de David Solà obté la majoria absoluta a Sant Quirze

La formació, que ja tenia l’alcaldia, incrementa la presència al consistori amb set regidors

El retorn al bipartidisme a l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora ha suposat la consolidació de David Solà (Som Poble-Amunt-CUP) com a alcalde, que amb les eleccions d’aquest diumenge s’ha fet amb 7 dels 11 regidors del consistori. M. Teresa Espadaler (Junts), que havia estat alcaldessa a finals del mandat anterior quan va agafar el relleu a Rosa Vestit, ha quedat a 268 vots del guanyador.

Solà manté una alcaldia que ja va arrencar durant el mandat que ara acabarà, arran del pacte amb ERC per partir-se l’alcaldia després de les eleccions de 2019, en què totes dues formacions havien obtingut tres regidors. En aquesta ocasió, ERC no havia pogut fer llista a Sant Quirze i part dels que la integraven s’han integrat a la candidatura de la CUP, que té per davant quatre anys de govern al consistori amb majoria absoluta. Curiosament, junt amb al municipi veí de Montesquiu seran els dos ajuntaments d’Osona comandats per la CUP.

La composició de 7 a 4 del nou consistori recupera en certa manera l’esquema dels mandats anteriors al 2019, quan l’Ajuntament de Sant Quirze era essencialment una dialèctica entre CiU i ERC. Canvia, després d’aquest diumenge, ERC per la CUP. El 2015 es va produir l’última victòria de l’aleshores CiU, en aquella ocasió amb Rosa Vestit d’alcaldessa, que va obtenir vuit regidors enfront dels tres d’ERC. Ara fa quatre anys, la irrupció de la CUP va obrir el ventall de les esquerres i, malgrat que Junts va guanyar les eleccions obtenint cinc regidors, la suma dels dos grups de tres de republicans i cupaires els van treure de l’alcaldia.

LA PREGUNTA

Està d’acord que la Unió Europea imposi aranzels als cotxes elèctrics xinesos?

En aquesta enquesta han votat 170 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't