EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La CUP s’autodescarta per a un possible pacte a Torelló

ERC-JpT, que té 8 dels 17 regidors del consistori, valora si busca un acord de mandat o governa amb minoria

El 9 Nou
11/06/2023
Torelló

ERC-JpT, que va guanyar les eleccions municipals a Torelló i va sumar un regidor respecte al 2019 –en tindrà 8–, s’ha reunit aquesta setmana amb les altres tres formacions polítiques que tindran representació al consistori. “Cadascú ha exposat la seva visió” i valoració dels resultats, explica l’alcaldable republicà, Marçal Ortuño, que ja tindria assegurada l’alcaldia amb vuit regidors.

La CUP, la segona força, que ha perdut dos representants amb els resultats electorals i es queda amb tres, s’ha autodescartat per entrar a un possible govern de coalició. Segons la cap de llista, M. Àngels Casals, a diferència de fa quatre anys quan van fer un pas endavant per intentar pactar, aquest cop “valorem que no hem tingut el suport necessari” i es quedaran a l’oposició, sense descartar donar suports puntuals si s’entenen, com han fet els darrers quatre anys.

Els republicans valoraran si volen mantenir un govern en minoria o si pacten amb PSC i Junts, que tenen tres regidors cadascun. D’entrada, com confirmen socialistes i postconvergents, ERC-JpT s’ha emplaçat a tornar-se a reunir, per separat, els propers dies.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 483 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't