EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Laia Serrat, la primera regidora de Sant Agustí, la primera alcaldessa i la més jove de la comarca

Laia Serrat és l’alcaldessa més jove i l’única dona electa de Sant Agustí de Lluçanès

Fa quatre anys, Laia Serrat va convertir-se en la primera dona electa a l’Ajuntament de Sant Agustí de Lluçanès. L’alcalde, Josep Pujols (Junts), va fer-li una trucada per veure si volia formar part del seu equip. Ella ja participava del teixit associatiu i va decidir fer el pas. “En un poble petit, al cap i a la fi som quatre gats i tots necessitem l’ajuda de l’altre”, explica.

Llavors, però, poc s’imaginava que acabaria escalant posicions i esdevenint, des de dissabte passat, alcaldessa de Sant Agustí. Un càrrec que afronta “amb respecte, optimisme i il·lusió”. De fet, ser-ne la primera batllessa encara li fa més il·lusió, ja que dona “visibilitat a la dona” en el món de la política municipal.

Li va entregar la vara el mateix Josep Pujol, que deixa l’alcaldia després d’una trentena d’anys. Ell va entrar-hi com a regidor el 1983 i al cap de 12 anys, el 1995, va esdevenir alcalde fins ara. Marxa content perquè ho deixa “en bones mans” i “amb el millor equip”. Durant aquests anys d’alcaldia, Pujol i els seus regidors han treballat per canviar tots els carrers del poble o fer arribar l’aigua municipal a totes les masies. “Ens hem deixat coses al tinter, com un espai municipal per fer-hi festes”, reconeix l’alcalde sortint, però remarca que “els que han entrat ara ja ho faran”.

Serrat i el seu equip, format per dos regidors més –Eva Bori i Albert Camprubí–, intentaran aportar el seu “gra de sorra per tirar endavant el poble”. De reptes ja en tenen, com “modernitzar certs serveis” o aconseguir aquest espai municipal per poder celebrar festes, quelcom que “des de petita” l’actual alcaldessa ha trobat a faltar.

“A Sant Agustí no hi ha hagut mai cap legislatura igual”, l’avisa Pujol. El que puguin desenvolupar dependrà sobretot dels diners que obtinguin d’ajuts: “Si no ens donen subvencions, no podem fer res, som morts”, alerta l’alcalde sortint, destacant que “fins ara ha anat així i crec que així seguirà”.

Si no n’hi hagués prou per ostentar aquests dos títols, el de ser la primera electa i ara alcaldessa, també és la batllessa més jove de la comarca -tant si es pren com a referència el Lluçanès com Osona, de la que havia format part fins fa un parell de mesos. Amb 26 anys, tiba de tòpics i subratlla que “l’edat només és un número”. Pujol tampoc hi dona gens d’importància: “Un pot ser gran i no ser vàlid i ser jove i ser-ho molt”, conclou.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 254 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't