EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’alcalde de Centelles, Josep Paré, serà diputat a Madrid

És el desè diputat osonenc des de la recuperació de la democràcia

Josep Paré (PSC), que el maig passat revalidava l’alcaldia de Centelles amb majoria absoluta, serà diputat al Congrés a partir del gener. Tot i que ell demana prudència fins que se l’hagi nomenat formalment, anava de número 16 a la llista socialista per Barcelona a les eleccions generals del 23 de juliol i és, per tant, el candidat a entrar a la cambra després que aquesta setmana hagi saltat la notícia que l’exalcaldessa de Gavà i exministra Raquel Sánchez deixarà el seu escó per convertir-se en presidenta de Paradores, la cadena estatal d’establiments hotelers.

Paré insisteix en la idea de no donar res per fet “fins que estigui al sac i ben lligat”, però també admet que té intenció d’acceptar el càrrec. Sense deixar de prioritzar, això sí, l’alcaldia de Centelles, perquè “em dec als centellencs i centellenques que em van fer confiança, a l’equip que m’acompanya i al projecte que estem tirant endavant al municipi, que a més a més m’il·lusiona moltíssim”. També és en aquest sentit que dona valor a l’oportunitat d’esdevenir diputat al Congrés, ja que “posiciona el poble i la comarca a primera línia política”. Entre els temes a treballar des de Madrid, cita el desdoblament de la línia de tren R3, el projecte del 2% cultural i, “des d’una òptica molt interessant com a alcalde”, carpetes directament lligades al finançament dels ajuntaments, les empreses i el territori, com ara la gestió dels fons europeus que s’han de materialitzar en actuacions fins al 2026. “Qüestions que seran d’actualitat en una legislatura que es preveu d’acords importants entre Catalunya, Espanya i Europa, per això és una gran oportunitat poder participar dels debats”, diu Paré.

L’alcalde de Centelles també posa èmfasi, des del punt de vista personal, en el fet que el partit li faci confiança, i en la importància que atorga el PSC a Osona conferint-li representativitat a Madrid: “Queda clara l’aposta per la comarca”.

Paré serà el segon diputat de la història de Centelles a entrar al Congrés, després que Carme Sayós (CiU) hi accedís el 2013 en substitució de Mercè Pigem. Ell precisa, tot i això, que al segle XIX també va ser representant a les Corts l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà.

El desè d’Osona

Osona i el Ripollès han tingut una nòmina discreta de diputats al Congrés. Marcel·lí Moreta (UCD), nascut el 1909 a Sant Julià, va formar part de la legislatura constituent i la 1979-1982. Els següents van ser el socialista Joan Manuel del Pozo, de 1982 a 1996, que era originari d’Andalusia però va passar la infància i la joventut a Ribes i Ripoll; i el també veí d’aquest últim poble Salvador Carrera (CiU). El barceloní Joan Colom, amb residència a Sant Julià, en va formar part representant el PSC de 1982 a 1986. Completen la llista, ja en èpoques més recents, els republicans Joan Puigcercós (2000-2006), Georgina Oliva (2006-2008) i Teresa Jordà (2011-2015; 2016-2018 i en l’actualitat) i, amb sigles de l’espai convergent, Carme Sayós (2013-2015) i Francesc Homs (2016-2017). Ara mateix Osona també està representada a Madrid en la figura del senador d’ERC Josep M. Reniu.Centelles

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 249 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't